Що по зимі? Міністр енергетики Галущенко розводить руками

Міністр енергетики доповідав у Верховній Раді. Добрих новин немає: енергогенеруюче обладнання, яке партнери передали ще 1,5 року тому, досі не встановлене. Якою буде зима?

Люди, які не звикли жити одним днем, хвилюються за те, що буде з нашою енергетикою взимку. Теж намагалася поцікавитися цим учора, коли міністр енергетики доповідав у Парламенті.

І в мене для вас немає хороших новин. На жодне питання в міністра не було бодай трохи притомної відповіді. Здається, вони знову сподіваються на диво, якого знову не буде. Питала і я, і колеги про зниження мит на вітряки - у відповідь порожнеча.

Запитала, чи прораховували вони вплив від своєї супер реформи із переведенням годинників - каже, що вплив буде "не драматичним". Це нова урядова шкала вимірюваності завданої шкоди. Буде зле, але не драматично? Запускаємо! Шокована рівнем дискусії… Жодної цифри, жодної конкретики.

Запитала, який відсоток енергогенеруючих потужностей, які нам передали партнери, вже встановлено, і в чому затримка? Знову жодної цифри міністр не навів. Розказав очевидну річ, що це дуже складна робота, і зараз навчають людей, які її робитимуть. Оперативність вражає.

...перше енергогенеруюче обладнання нам передали ще на початку 2023 року. Що ви, в біса, робили півтора року, чудово знаючи, що енергетика - дуже тонке місце?

Нагадаю, що перше енергогенеруюче обладнання нам передали ще на початку 2023 року. Що ви, в біса, робили півтора року, чудово знаючи, що енергетика - дуже тонке місце?
Ну, і колеги неодноразово піднімали питання про атомну енергетику. Влада заходилася активно добудовувати додаткові блоки Хмельницької АЕС, але скромно не говорить, скільки збирається витратити на це.

Є кошторис за цінами 2018 року, новий ніхто не складав. Міністр говорить, що буде певна індексація, але не уточнює, яка - 1%, 50%, 300%? Як можна починати будівництво, не знаючи, скільки воно коштуватиме? Так роблять тільки ті, хто зацікавлені не в результаті, а в процесі. Влада схожа на недобросовісну будівельну бригаду, яка ціле літо товктиметься у вас у хаті, а потім залишить вас без грошей і з незавершеним ремонтом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі