Легалізація корупції на законодавчому рівні: депутати пробивають дно

Україні відмовляють у вступі в НАТО, зокрема, через шалену корупцію в країні. Тим часом Верховна Рада голосує за те, щоб корупціонери могли просто відкупитися від суду. Чи підпише це Зеленський?

Ніколи такого не було і знову сталося. Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №11340, який дозволятиме підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення. За цей законопроєкт проголосував 231 депутат, попри всі застереження збоку НАБУ, САП та Антикорупційного комітету ВР.

...чому депутатам від "Слуг народу" та іншим посіпакам ОП було не голосувати, якщо таким чином вони собі готують можливість уникнути покарання. Спіймали на корупції? Заплатив штраф. А поки не спіймали, то займайся корупцією і спи спокійно...

А чому депутатам від "Слуг народу" та іншим посіпакам ОП було не голосувати, якщо таким чином вони собі готують можливість уникнути покарання. Спіймали на корупції? Заплатив штраф. А поки не спіймали, то займайся корупцією і спи спокійно, бо вже можна буде відкупитися.

Що передбачає законопроєкт? Згідно з ним, підозрювані в корупції чиновники матимуть альтернативний спосіб вирішення кримінально-правових конфліктів:
у разі вчинення кримінального проступку - штраф від 204 тисяч грн до 2,05 млн грн;
у разі вчинення нетяжкого злочину - штраф 2,05 млн до 204 млн грн;
у разі вчинення тяжкого злочину - штраф від 20,4 млн до 102 млн грн;
у разі вчинення особливо тяжкого злочину - штраф від 102 млн грн до 204 млн грн.

Хочеться сподіватися, що Зеленський цей закон не підпише після другого голосування. Але чому йому не підписувати, якщо його депутати у такий спосіб отримують безкарність?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі