Нічого нестрашного: Росія розпочала головувати в Радбезі ООН

Брехня, маніпуляції, відволікання уваги від України в ООН на цілий місяць. Що взагалі робить Росія в Радбезі ООН?

Як би це парадоксально не звучало, але з першого липня у Раді Безпеки ООН знову головує головна терористка сучасності - Російська Федерація. Що з цим робити? Які загрози це несе для України? Як таке взагалі можливо?

Спеціалісти та експерти кажуть, що нічого страшного не сталося. "Головуючий організовує і веде засідання Ради Безпеки ООН, він надає слово, за допомогою секретаря готує порядок денний. Майже все, що він каже в РБ, секретаріат кладе йому на стіл на початку засідання. Все це прописується секретаріатом відповідно до правил процедури. Всі свої дії головуючий повинен так чи інакше погоджувати з іншими членами Ради безпеки ООН".

...маємо першу небезпеку - центр уваги Ради Безпеки, головного арбітра на арені світових баталій, буде перенесено з України на Близький Схід. Про Україну на такому високому рівні не йтиметься взагалі

Воно, звісно, так, але... Постійний представник держави-агресорки Василь Небензя уже наліво і направо роздає інтерв'ю. Він каже, що за ініціативою Москви у липні розглядатимуться та обговорюватимуться на засіданнях конфлікти на Близькому Сході. У центрі світової безпекової та політичної уваги будуть Палестина, Ліван, Сирія та Ємен. Отже, уже маємо першу небезпеку - центр уваги Ради Безпеки, головного арбітра на арені світових баталій, буде перенесено з України на Близький Схід. Про Україну на такому високому рівні не йтиметься взагалі.

Ще не було жодного засідання, а Небензя вже вкотре озвучив московські наративи, які їхня пропаганда повторює як мантру. На весь світ із уст представника окупантів, вбивць, грабіжників, ґвалтівників, злодіїв та військових злочинців всоте прозвучало, що у Бучі та інших окупованих росіянами та звільнених ЗСУ населених пунктах ніяких злочинів їхньої армії не було. Це все провокації західних країн. Уявляєте? Отже, друга небезпека для нас - Росія отримує, хай і на місяць, але одну із головних трибун у світі. І звісно, вона її використає максимально.

Разом із брехнею про Бучу, представник терористів у РБ ООН сказав про "українську кризу", про обстріли Україною Криму, про "Стамбульські мирні домовленості"… Із його вуст поширюється вигідна нашим ворогам брехня, замаскована під подобу правди

Разом із брехнею про Бучу, представник терористів у РБ ООН сказав про "українську кризу", про обстріли Україною Криму, про "Стамбульські мирні домовленості"… Із його вуст поширюється вигідна нашим ворогам брехня, замаскована під подобу правди. Виходить, що ніякої війни Росії проти України нема. Є тільки якась українська внутрішня криза. А, отже, нема чого і обговорювати на Раді Безпеки. А якщо і говорити про щось, і це випливає із його слів, то це про агресивність українських нацистів та їхнього нелегітимного президента, які обстрілюють вільний Крим, який добровільно приєднався до РФ. Маємо третю небезпеку - зміщення акцентів, переведення стрілок. Це так, ніби вбивця звинувачує свою жертву: сама винна.

Наступна, четверта небезпека. На питання про принаймні 38 бомб, які росіяни скинули на власну Воронезьку область Небензя відповів, що це все вигадки України та її "західних спонсорів". Брехун, щоб виправдати свою брехню, звинувачує у брехні іншого. І це йому вдається. А брехня, повторена сотні разів - починає нагадувати правду. Саме тому Небензя, здається, сам вірить у те, що говорить. Він уже не здатен почути альтернативної думки.

Є ще одна небезпека, яку не варто недооцінювати. Із високої трибуни Ради Безпеки московські терористи даватимуть оцінку політичним, економічним та соціальним процесам, які відбуваються у світі. Оцінюватимуть висловлювання та виступи лідерів країн, які впливають на політику в світі. Небензя уже дав оцінку заяві Трампа про можливість зупинити війну в Україні. І оцінка ця ставить під сумнів слова кандидата в президенти США. Мовляв, не все так просто.

16 та 17 липня головуватиме на засіданнях Ради Безпеки ООН головний пропагандист Росії на міжнародній арені Сергій Лавров - міністр їхніх закордонних справ. Про що буде він говорити? Хіба його будуть зупиняти? Чи він не демонструватиме силу? А його першочергове завдання полягає саме у демонстрації сили своєї держави. Що теж несе явнну небезпеку для України.

Звісно, РФ має потужний вплив на значну частину країн у світі. Насамперед - інформаційний, але й фінансовий не варто відкидати. Брехлива інформація, підсилена грошима, часто сильніша за правду. Особливо - якщо брехня звучить із трибуни РБ ООН…

...Росія набула членство в ООН на підставі листа Єльцина від 24 грудня 1991 року, який стверджував, що рішення замінити СРСР Російською Федерацією в ООН підтримали 11 держав СНД. Однак станом на момент написання листа ще існував СРСР, а от Російської Федерації - не існувало

Рада Безпеки ООН за статутом складається із 15 миролюбних країн. 14 держав увійшли до складу РБ законно, і лиш РФ є нелегітимним учасником цієї організації. На сайті ООН вказано, що Росія набула членство в ООН на підставі листа Єльцина від 24 грудня 1991 року, який стверджував, що рішення замінити СРСР Російською Федерацією в ООН підтримали 11 держав СНД. Однак станом на момент написання листа ще існував СРСР, а от Російської Федерації - не існувало. Лише після внесення необхідних змін в конституцію, у травні 1992 року, офіційно з'явилася РФ. Це перше.

А тепер друге. Якщо всі цивілізовані держави запровадили санкції проти РФ та багатьох її керівників, якщо Путін перебуває у міжнародному розшуку як злочинець і терорист, якщо є тисячі задокументованих злочинів росйської армії на території України, якщо дії держави-агресорки на міжнародному рівні визнано геноцидом української нації, якщо доведено, що українських дітей викрадають і вивозять у Сибір та інші далекі від нас регіони, якщо до всіх цих злочинів причетне усе керівництво та весь народ, що підтримує злочинну владу - то яким чином ця недоімперія має право головувати в організації миролюбних держав?

Ми мусимо докласти всіх зусиль для того, щоб це було останнє головування нашого ворога у Раді Безпеки ООН. Ми мусимо докласти максимум сили і впливу, щоб виключити країну- терористку із Ради Безпеки. Бо наша Перемога залежить і від того, як ми вміємо нейтралізувати ворога не тільки на полі бою, але і в тилу, і в глибокому тилу, і на міжнародній арені. Хворобі у здоровому організмі - не місце.

Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі