Роднянський про Арестовича: рідкісний інтелектуал, хвастунець

Чому останнім часом Олексій Арестович, який втік з України - не вилазить з ефірів російських "опозиціонерів" та до чого тут Олександр Роднянський?

Вибачте, що я знову до вас із Роднянським, але побачила у Mарини Данилюк-Ярмолаєвої його новий допис.

Рідкісний, якщо не єдиний український політик, який претендує на інтелектуалізм і створює несподівані сценарії майбутнього

Тут вже цілі теорії розводять, пояснюючи сплеск активності Арестовича на російських майданчиках. І ось Роднянський пише дуже компліментарний про нього допис, видаючи його за просте бажання розібратися у цій складній суперечливій особистості. На його думку, Арестович - один із небагатьох інтелектуалів в українській політиці (а ми памʼятаємо, що автор допису давно живе поза нашим контекстом і поняття не має, що у нас тут відбувається): "Рідкісний, якщо не єдиний український політик, який претендує на інтелектуалізм і створює несподівані сценарії майбутнього. Невипадковий його глибокий інтерес до літератури та знання творчості Стругацьких. Це абсолютна рідкість для українських політиків".

Про Стругацьких - дуже смішно. Я щось пропустила момент, коли вони вважалися мастрід для інтелектуалів. Роднянський, до речі, продюсував "Обитаемый остров" Бондарчука. Може, це теж вважається інтелектуальним фільмом? Також чеснотою персонажа зазначається його сміливість вільно говорити про патріотичне безчинство, яке нині панує в Україні. "Критика домінуючого в Україні націонал-патріотичного проєкту з дотепною метафорою "землянки УПА, в яку запхали велику та різноманітну країну" - з-поміж них".

Вихваляння, з якого усі сміються. Але, на думку, Роднянського, цей недолік просто затуляє недалеким людям можливість роздивитися велич особистості Олексія

Недоліки ж в Арестовича такі. Вихваляння, з якого усі сміються. Але, на думку, Роднянського, цей недолік просто затуляє недалеким людям можливість роздивитися велич особистості Олексія: "Мене це вихваляння не дратує, але дивує. Воно якось дрібнить велику людину, робить її мішенню для жартів тих, хто не в змозі зрозуміти половини слів, які їм використовуються".

А також вадою Олексія є його провокативність. Але вона просто показник його внутрішньої свободи. Можна було б вчергове поржати. Але цю маячню лайкнули, наприклад, Оля Полякова та Лідія Таран. Друга просто здивувала, а у першої - велика аудиторія. І ще лайкнув Олексій Дівєєв-Церковний. Будьте уважні та обережні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі