"Візьми мільйон і здохни в Україні" - на Росії більше не працює?

Росія, схоже, перепробувала усі методи залучення населення до війни в Україні: патріотичну мотивацію, обіцянку свободи засудженим - та шалені виплати. Але, схоже, щось пішло не так?

Вчора в чатику прочитав досить дивну дискусію про те, звідки, мовляв, у РФ взялося понад 500 тисяч особового складу на фронті. Згадаймо, як вони взагалі набиралися.

2022 рік: сили вторгнення становили 180-200 тисяч. До них додалися "народні міліції" ЛДНР, що поспішно поповнюються, ідеологічно заряджені добровольці та розмаїті ПВК. Восени 2022 року це джерело пересохло і довелося проводити часткову мобілізацію (ту саму, в 300 тисяч). Паралельно ПВК Вагнер розпочали програму для зеків "контракт в обмін на помилування".

2023: зеків із в'язниць стало тягати вже російське Міноборони, а головний притік контрактників пішов за рахунок фінансового пряника - стали пропонувати бонуси за підписання контракту та щомісячну виплату, привабливі для мешканців глибинки.

Приплив контрактників був більшим, ніж кількість безповоротних втрат

Приплив контрактників був більшим, ніж кількість незворотних втрат. Він оцінюється в 30 тисяч чоловік на місяць, у той час, як навіть за даними нашого Генштабу, російські втрати вбитими та пораненими (частина з яких "зворотні") становили близько 20 тисяч. Таким чином, російське угруповання зростало в чисельності.

2024: навесні та на початку літа в РФ загострилися регіональні перегони за залучення голів. Мабуть, за виконання та перевиконання плану даються якісь адміністративно-придворні плюшки.

...у п'ятнадцяти регіонах пропонується сумарна разова виплата у розмірі 10-19 тисяч доларів. При цьому не обов'язково укладати контракт за місцем прописки, можна вибрати регіон, де бонус більший

Регіональні бонуси за підписання контракту дико зросли. Наразі вже у п'ятнадцяти регіонах пропонується сумарна разова виплата у розмірі 10-19 тисяч доларів. При цьому не обов'язково укладати контракт за місцем прописки, можна вибрати регіон, де бонус більший. Конкуренція

Таке загострення гонки показує, що загальний приплив особового складу менший, ніж хотілося б МО РФ. Ймовірно, залучити 30 тисяч на місяць вже не виходить. Програма "отримай мільйон рублів та здохни" теж має свої межі. При цьому останні кілька місяців (після відкриття "харківського фронту" та поновлення пристойних об'ємів постачання боєприпасів в Україну) російські втрати дуже зросли. Незворотні втрати перевищують приплив новобранців.

Якщо так піде і далі, Кремлю доведеться знову вдаватися до батога. Але навряд чи це станеться скоро - народу за останній рік нагнали багато.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі