Зброя - не головне. Чому Росія наразі перемагає у гібридній війні?

Як збалансувати шалене відставання від НАТО в озброєнні? Некласичними методами ведення війни - підкупами, диверсіями, втручанням у вибори... Це Росії вдається найкраще

Для того, щоб знайти найефективнішу стратегію протистояння більш оснащеному ворогу, варто проаналізувати, яким чином цей ворог зумів компенсувати своє відставання від свого більш оснащеного і потужного ворога.

...РФ змогла нівелювати цю прірву в конвенційних озброєннях, застосовуючи проти Заходу некласичні методи - це підтримка руйнівних суспільних ініціатив, ІПСО, підкуп політиків, втручання у вибори, диверсії, економічно-інфраструктурне узалежнення держав, кібератаки...

Отже, щоб знайти найдієвіший спосіб нейтралізації РФ, необхідно проаналізувати і визначити, яким чином Росія змогла збалансувати своє шалене відставання від НАТО.
Відповідь для фахівців очевидна: РФ змогла нівелювати цю прірву в конвенційних озброєннях, застосовуючи проти Заходу некласичні методи - це підтримка руйнівних суспільних ініціатив, ІПСО, підкуп політиків, втручання у вибори, диверсії, економічно-інфраструктурне узалежнення держав, кібератаки і таке інше.

Росіяни не жаліють на це грошей. Судячи з масштабів, некласичні методи війни давно є пріоритетними для росіян у війні проти України і всього Заходу. Абсолютно впевнено можу сказати, що у росіян це дуже непогано виходить, мʼяко кажучи. Варто тільки поглянути на внутрішню ситуацію у багатьох або й майже в усіх західних державах. Конвенційна війна виступає лише доповненням "гібридної" агресії проти нас усіх. Росіяни навʼязали Заходу основне поле протистояння там, де вважають свої можливості співставними або переважаючими.

варто було б уважніше придивитися до дій росіян, якими вони змогли скувати і майже нейтралізувати набагато потужнішого ворога, абсолютно не застосовуючи звичних озброєнь

Ми, на жаль, продовжуємо дивитися на війну класичним поглядом, коли перемога у війні бачиться лише в перевазі на полі бою. Хай навіть з дронами і ракетами нових поколінь. А варто було б уважніше придивитися до дій росіян, якими вони змогли скувати і майже нейтралізувати набагато потужнішого ворога, абсолютно не застосовуючи звичних озброєнь.
Що головне, РФ є вразливою до неконвенційних засобів ураження, але цьому, на жаль, приділяється дуже і дуже мало уваги. Удари дронами по російських обʼєктах інфраструктури - це дуже важливо, але далеко не усе з доступного.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі