"Хороші руські" поширюють фейки про скорий кінець Путіна. Навіщо?

Нам усім хочеться вірити у диво: війна от-от закінчиться, Путін опиниться в Гаазі... Та чи не варто почати мислити тверезо і дивитися у вічі фактам?

Вирішив глянути, яку тему найбільш коментують "хорошиє русскіє" на каналах YouTube. Глянув: "Путін в агонії", "Путіну кінець", 24-й кілька разів видав "Путін ошелешений"... Тобто, Путін все чи майже все, війну майже виграно... Але щось Путін вже понад 2 роки як "ошелешений", але досі ніяк не ошелешиться до кінця.

...якщо поруч буде два відео - "Путін доживе до 90 років і спокійно помре на розкішній віллі" та "Путін завтра здохне і буде схований в холодильнику з креветками" - то людина обере однозначно друге

Українську аудиторію, в принципі, зрозуміти можна: коли довкола все і так недобре з тарифами, відключеннями, корупцією, цінами, очікуваною зимою, частими похоронами, то додавати ще фактів до наявного негативу не хочеться - так і до інфаркту недалеко. В результаті, якщо поруч буде два відео - "Путін доживе до 90 років і спокійно помре на розкішній віллі" та "Путін завтра здохне і буде схований в холодильнику з креветками" - то людина обере однозначно друге. Бо люди і без такого стресового навантаження схильні обирати легший і приємніший шлях.

А коли обіцяне приємне не здійснюється, це геть не значить, що людина збереться з силами і прийме важку реальність, відкриє відео чи тексти з неприємними фактами і песимістичним прогнозом. Людина знайде щось ще приємніше і примітивніше. Від "він довго не протягне", до "ось-ось здохне", "невиліковно хворий на рак", тоді до "насправді давно здох", "керує покійник"... Коридор примітивних стимуляторів приємних відчуттів чимдалі вужчає.

А як змусити людей полишити зону комфорту і зануритись в свинську реальність - я не знаю. Бо це справді дуже неприємно і болісно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі