На Росії наважилися визнати: вони зазнають невиправдано значних втрат

Російський воєнний експерт озвучив незручну для окупантів правду: командування зневажливо ставиться до життя своїх солдатів. Втрати - колосальні

Росія зазнає в Україні великих і невиправданих втрат - заявив в ефірі російський воєнний експерт Віктор Баранець. Ці втрати настільки серйозні, що воєнне командування окупантів навіть почало карати командирів за легковажне ставлення до життя особового складу. Виходить, російські мобілізаційні ресурси таки небездонні і солдатии все-таки почали закінчуватися? Адже на початку повномасштабного вторгнення ані про втрати, ні тим більше - про покарання за ці втрати - на Росії не йшлося. Баранець згадує випадок із генералом, який наказав поставити 200 людей на плацу, щоб влаштувати урочисте нагородження. Доки його чекали - до місця шикування прилетіла ракета, і половина окупантів загинула.

За словами Баранця, таких випадків відсторонення генералітету за невиправдані втрати вже кілька. І що цікаво, пропагандисти розуміють під формулюванням "виправдані" і "невиправдані" втрати? Покласти під час штурму руїн Авдіївки більше росіян, ніж за 10 років війни в Афганістані - це, звісно, виправдано. Значить, так треба було. Адже війна - така штука, де вбивають. Однак про те, що можна було не починати війну і будувати у себе на Росії мирне життя - навряд чи вони навіть замислювалися. Це недоступна для російських шовіністів опція. Тому вони вирішили терміново звільнити від людей Попасну, Мар'їнку, Авдіївку та Бахмут - і продовжують убивати на цих руїнах десятки тисяч власних співгромадян.

А вишенька на торті - Баранець вирішив нарешті сказати правду про брехню студійних пропагандистів про так звані перемоги рашистів. Він зізнається - щодення телезвіти про поліпшення позицій геть далекі від реального стану справ. Адже якщо перевірити - то поліпшення позицій біля одного невеликого села могло тривати тиждень. Не кажучи вже про ті населені пункти, які окупанти "захоплювали" впродовж півроку по п'ять разів. А ще воєнний експерт шкодує, що захопившись наступом на Донбасі, влада забула попередити росіян, що внаслідок "захисту Донбасу" під ударом опиняться вже російські території, зокрема Білгород.

І наостанок. Наступ під Вовчанськом для російського експерта - надзвичайно важлива місія російської армії. Чому? Не ради денацифікації, чи денаціоналізації, чи, наостанок, міфічного захисту російськомовного населення - ні. Щоб зіпсувати настрій президенту Зеленському напередодні мирного саміту у Швейцарії. Це треба ще додуматися - класти щодня по тисячі власних співгромадян - щоби просто зіпсувати комусь настрій. Тобто пропагандисти вже й не приховують, що метою всієї цієї кривавої бійні і м'ясних російських штурмів - є лише чиїсь схиблені особисті амбіції та хворе его. А руйнування українських міст і убивства мирних мешканців - не мають нічого спільного з розрекламованим "звільненням Донбасу".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі