Жити в Києві і заробляти на виборах Путіна? Легко, якби не СБУ

Феєрична історія доньки житомирського чиновника-корупціонера. Тут злилися неймовірне нахабство, зажерливість, державна зрада і... глупство? На що розраховують такі люди?

Звернув увагу, що останнім часом СБУ збільшила кількість повідомлень про затримання колаборантів. Чому? На мою думку, це свідчить не стільки про збільшення їхньої чисельності, скільки про поліпшення роботи з їхнього виявлення. Адже "любітєлєй русского міра" хоч і поменшало в нашій державі після лютого 22-го року, але зовсім вони не зникли. На жаль.

Тільки від початку цього року СБУ відкрила 1094 кримінальні провадження за фактами колабораційної діяльності (підозри оголошено 1203 особам, засуджено 311). Проглядаючи інформацію про колаборантів, яких затримала СБУ, часто думаю, що має бути конкурс на найтупішого і найнахабнішого прихильника РФ. І фігурантка нашої наступної історії могла б претендувати на перемогу в обох номінаціях.

...сиділа тут під обстрілами, дистанційно керувала рекламним бізнесом у Росії й отримувала криваві мільйонні дивіденди. За це вона отримала прибуток у понад 35 млн рублів...

Донька ексмера Полтави Олександра Мамая (засудженого за масштабну корупцію), 36 років, просто і геніально через своє рекламне агентство в Петербурзі(!) брала участь в PR-кампанії партії Путіна "Единая Россия". Вона навіть не напружилася втекти з Києва. Так і сиділа тут під обстрілами, дистанційно керувала рекламним бізнесом у Росії й отримувала криваві мільйонні дивіденди. За це вона отримала прибуток у понад 35 млн рублєй (десь $400 000).

Мамай отримав підозру після того, як розказав журналістам, що в місті формується нова військова частина і публічно назвав адресу її штабу

Наталія Веретеннікова (Мамай) абсолютно не вважала проблемою працювати на Путіна під час Великої війни. Батечко там теж той ще тип. Він також потрапляв у поле зору СБУ. Мамай отримав підозру після того, як розказав журналістам, що в місті формується нова військова частина і публічно назвав адресу її штабу. Тоді прихильники мера пояснювали такі дії природньою тупістю чиновника - мовляв, це ненавмисно і СБУ не має причин копати глибше. Однак, як виявилось, коли він робив подібні заяви, його донька працювала на Путіна. Збіг? Навряд чи.

Конкретно цій особі СБУ вже оголосила підозру і взяла під варту. Майно на суму понад 270 млн грн ($6,6 млн) заарештовано. Серед заблокованих активів - 3 квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній. Неперебірливій колаборантці загрожує до 12-х років в'язниці. І тут важливо, що СБУ демонструє всім колаборантам неминучість покарання. Можна сподіватись, що твоя співпраця з ворогом залишиться непоміченою, але рано чи пізно тебе виявлять і заарештують. Хто б ти не був - нардеп, митрополит УПЦ МП чи донька впливового чиновника.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі