Як офіційно вкрасти у держави 600 млн грн? Спитайте у Держкіно

Пітчинги Держкіно стартували, і знову зі скандалом. Адже понад 700 провідних українських кінематографістів оголосили бойкот цьому конкурсу. Чому?

Давно не було скандалів через Держкіно. Але ось. Частина кіноспільноти знову просить підтримки.

Зараз почалися пітчинги (конкурси на фінансування стрічок). Панство кинулося змагатися за 590 мільйонів гривень. Це рекордна сума. Ті, хто не кинувся, стверджують, що цей конкурс - незаконний. Все через Раду з держпідтримки кіно. Це орган, члени якого і визначають, кому дати, а кому не дати грошей. І які стрічки ми всі в результаті будемо мати. Серед них є, наприклад, Юрій Горбунов.

Ці люди мали скласти свої повноваження більше року тому, але їх вперто не хочуть змінювати і проводити новий конкурс. Навіть на рішення суду їм плювати

Ці люди мали скласти свої повноваження більше року тому, але їх вперто не хочуть змінювати і проводити новий конкурс. Навіть на рішення суду їм плювати. Крім цього, Держкіно хоче виділяти гроші на документування воєнних злочинів. Від чого плющить людей, які цим вже займаються. Бо документування воєнних злочинів - це не зняти документалочку про Ізюм. Це зовсім інша діяльність, якою має займатися прокуратура. Злочини мають правильно фіксуватися, щоб потім можна було їх передати в суди.

Серіали теж хочуть фінансувати. Нагадаю, що у січні більше 700 кінематографістів (зокрема тих, які на війні) підписали лист, в якому просили віддати ці 590 мільйонів на Сили Оборони. Не тому, що не розуміють силу і вплив кіно. Ці якраз розуміють і говорять про нього від початку війни. Але зараз, на їхню думку, більшість цих грошей піде на хрінове кіно та просто розпиляється між своїми. Серед цих 700 підписантів - переважно найталановитіші наші кіношники. Конкурс вони бойкотують.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі