Попереду літо вимкнень: готуємо холодоагенти вдома

Найдієвіші поради зазвичай досить прості. Однак дозволять трохи полегшити життя під час постійних відімкнень світла. А вони триватимуть довго

Нам обіцяють у найближчі пару днів рідше відключати світло, тому ділюся невеличким лайфхаком. Як зберігати продукти в морозильній камері, коли знову почнуться регулярні відімкнення.
1. Насипаємо у дволітрову пляшку 6 столових ложок солі з гіркою. Без фанатизму - якщо сіль злиплася і гірка вийшла великою, струшуємо зайве.
2. Наливаємо у пляшку воду, залишивши 5 см повітря до кришечки. Розбовтуємо вміст і складаємо пляшки в морозилку.
3. За деякий час повторюємо процес для ще кількох пляшок. Теж без фанатизму, даючи у проміжках "відпочити" компресору холодильника.

При відімкненні світла відбувається зворотний процес. Пляшка швидко нагрівається до -6 °, а потім довго підтримує цю температуру за рахунок танення солоної води


Як це працює: 2 л води із 6 ложками солі замерзають при -6°С. У морозилці пляшка швидко остигає до -6 °, потім довго замерзає, потім швидко остигає до температури морозильної камери. Весь цей час компресор холодильника працює. При відімкненні світла відбувається зворотний процес. Пляшка швидко нагрівається до -6 °, а потім довго підтримує цю температуру за рахунок танення солоної води. На скріншоті - залежність температури замерзання води від солоності. Кожні 3 столові ложки солі зі стандартною гіркою на 2 л води дають приблизно 5% NaCl щодо маси.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі