У США бояться таємних домовленостей між Банковою і Кремлем?

Керівники Росії й України готуються до замороження війни? У Білому домі зростає занепокоєння

В адміністрації Джо Байдена зростає відчуття, що Україна та Росія через кілька місяців можуть "заморозити" війну і піти на переговори за корейським сценарієм - New York Times.

Видання зазначає, що у приватних розмовах деякі помічники Байдена занепокоєні тим, що так само, як США винесли ключові уроки з війни - про технології, які працюють і які не працюють, - так само це зробив і Путін. Їх найбільше непокоїть те, що в міру того, як Росія замінює зброю, знищену за перші 27 місяців війни, Путін може відновити свої позиції саме тоді, коли Байден готується зустрітися зі своїми найближчими союзниками на зустрічі G7 в Італії наступного місяця.

Зважаючи на новий наступ росіян на Харківщині та перевагу, яку окупантам вдалося здобути на сході України через затримки допомоги США, Москва, ймовірно намагатиметься схилити Київ та Захід до переговорів, вважають західні аналітики.

"У 2024 році російські військові матимуть матеріальну перевагу і стратегічну ініціативу, хоча вона може і не виявитися вирішальною. Цей рік є вікном можливостей для Росії. Але якщо російські військові не зможуть перетворити ці переваги на перемоги на полі бою і згенерувати імпульс, існує велика ймовірність того, що це вікно почне закриватися, коли ми увійдемо в 2025 рік", - каже експерт Фонду Карнегі Майкл Кофман. В NYT наголошують, що нинішні переваги РФ на полі бою "ефемерні", і війна "може виглядати зовсім інакше через 18 місяців, як і 18 місяців тому".

...в якийсь момент обидві сторони можуть нарешті перейти до переговорів щодо припинення вогню, перемир'я, подібного до того, яке поклало край активним бойовим діям у Кореї в 1953 році - або просто до замороженого конфлікту

"Але в адміністрації Байдена зростає відчуття, що наступні кілька місяців можуть виявитися вирішальними, оскільки в якийсь момент обидві сторони можуть нарешті перейти до переговорів щодо припинення вогню, перемир'я, подібного до того, яке поклало край активним бойовим діям у Кореї в 1953 році - або просто до замороженого конфлікту", - йдеться у матеріалі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі