Бензоколонка без бензину: Росія втратила третину нафтового виробництва

Видання Politiko проаналізувало стан російської нафтової галузі і дійшло невтішних для країни-агресорки висновків. Яких саме?

Газета Politiko опублікувала сенсаційний матеріал про те, що країна-бензоколона відчуває гострий брак пального. Аналітики видання стверджують - українці зробили неможливе: доки Росія трощила їхню енергосистему, вони точними ударами дронів знищили третину російського виробництва нафти. Це призвело до здорожачання пального: лише за останній тиждень на 10%, а від початку 2024 - на всі 20%. Це автоматично означає, що виростуть, і серйозно, воєнні видатки кремлівського диктатора. А от рейтинги Путіна - навпаки, почнуть падати, адже дешеве пальне - завжди було важливим чинником всенародної любоаві до царя. Як виявилося, українські оператори дронів знайшли ключик і від цієї скриньки.

Британські генерали вже жартують, що цей кейс вивчатимуть в академіях військової справи. Адже поцілити безпосередньо по воєнному виробництву Росії для нас поки складно - через добрий протиповітряний захист ворога. А от влучання по НПЗ, розкиданих по всій території Росії, на які забракло ППО - українцям вдається пречудово. До того ж, це призвело до серйозних репутаційних втрат для РФ на зовнішніх ринках. Країна, яка не може захистити власне виробництво, уже не вважається надійним і вартим довіри партнером.

Politiko називає українські дрони справжніми дієвими санкціями проти Росії, які не потребують зайвої бюрократичної роботи, однак діють убивчо і миттєво. Лише сьогодні вночі - були уражені Рязанський і Воронезький НПЗ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі