Ізраїль таки завдав удару по Ірану - США не коментують

Помста має бути тихою й болючою - Ізраїль вночі завдав удару по військовому аеродрому в місті Рафіях. Як відреагує ХАМАС?

Як я й прогнозував, удар Ізраїля по Ірану був дуже обмеженим, щоб не призвести до ескалації. Точної інформації, що саме уражено, немає, але це, вочевидь, цілі на військовому аеродромі. Цікаві тут дві речі:

- іранці досі не можуть зрозуміти, як і чим завдано удару;

- після войовничих заяв про неминучу відповідь у разі порушення свого суверенітету, вони зумисне применшують завдану шкоду, щоб можна було завершити цей етап протистояння.

...в обмін на таку стриману політику Беньямін Нетаніягу виторгував у Джо Байдена мовчазну згоду на операцію з добивання ХАМАСу в місті Рафіях

З цієї ж причини Ізраїль також нічого не коментує, даючи змогу іранцям "злізти з дерева". Американці офіційно спростовують, що були поінформовані про ізраїльську атаку, хоча джерела кількох видань із Пентагону стверджують протилежне. Судячи з усього, в обмін на таку стриману політику Беньямін Нетаніягу виторгував у Джо Байдена мовчазну згоду на операцію з добивання ХАМАСу в місті Рафіях.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі