Зброя Судного дня: Британія створила протиракетний лазер

Унікальна зброя розробки британських фахівців здатна збивати дрони й ракети з високою точністю. Чи нам її дадуть?

Лазер, здатний збивати безпілотники та ракети, з'явиться у британського флоту до 2027 року. Міністр оборони Ґрант Шеппс заявив, що зброя, здатна вразити монету в 1 фунт з відстані кілометра, "може мати величезні наслідки". Британія планує додати DragonFire до свого арсеналу до 2027 року, але працює над тим, щоб відправити прототипи до України раніше.

"Я абсолютно впевнений, що те, що у нас тут відбувається - це щось особливе, і це рівень, який інші країни навряд чи копіюватимуть, тому що він настільки передовий", - сказав Шеппс.

Дальність дії DragonFire поки що засекречена. Він миттєво перетворює поверхню металу на плазму температурою 3 000 °C і здатний пропалити листовий метал, фюзеляж та зброю за лічені секунди. Система з вартістю пострілу в 10 фунтів була створена з метою знищення дронів

Дальність дії DragonFire поки що засекречена. Він миттєво перетворює поверхню металу на плазму температурою 3 000 °C і здатний пропалити листовий метал, фюзеляж та зброю за лічені секунди. Система з вартістю пострілу 10 фунтів була створена з метою знищення дронів. Але Грант Шеппс вважає, що система досить потужна, щоб нейтралізувати снаряди, що швидко рухаються, такі як балістичні ракети.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі