Зелена дипломатія на марші. Сваримося з Німеччиною?

Навіщо українським дипломатам опускатися до сварки з поважними закордонними медіа? Користі з цього не буде, а от шкода...

Банкова явно стривожена зростаючою допомогою Україні від Німеччини. Ще, чого доброго, надопомагають так, що Україна не зможе програти у війні. Тому знову пішди накази руйнувати стосунки й створювати негативний імідж для України в німецькій пресі.

Після Мельника в Берліні Україну представляє Олексій Макеєв. З початком його місії всі мельниківські провокації закінчилися й пішла адекватна робота. Але надійшли накази й новий посол пішов у рознос. Сваритися з пресою та повчати журналістів - це найкоротший шлях, щоб похоронити імідж своєї країни. Столична Berliner Zeitung опублікувала чимало статей, присвячених нашій країні. Переважно позитивні чи нейтральні, але є й критичні. Зокрема, про нашу внутрішню політику й зростання авторитаризму. І Макеєв затіяв скандал з виданням. Вітаю, позитивних статей там більше не буде. Ціль досягнута.

Дуже стримана й виважена людина. І коли такий дипломат починає коїти схоже безумство, то це лише через чіткі злочинні накази

І чому я переконаний, що це не скандальність самого посла, а чіткий наказ із зеленого ОП? Бо я пригадую дипломата ще з часів, коли він був Генконсулом в Мюнхені (сподіваюсь, не переплутав). Він дуже стриманий і фаховий дипломат. Потім він відвідував мене в комітеті у закордонних справах у парламенті. Я від комітету ще, здається, подавав відгук на його дисертацію по німецькій політиці. Дуже стримана й виважена людина. І коли такий дипломат починає коїти схоже безумство, то це лише через чіткі злочинні накази.

До речі, мегаскандальний Мельник при Порошенкові був одним із найвиваженіших наших дипломатів. Конфліктував лише з прорашистським охвістям у захисті пам'яті й поховань діячів ОУН, за що йому особлива вдячність. Після приходу зеленої хамської "дипломатії" з підворітні перетворився на примітивного скандаліста. До речі, він зараз у Бразилії (союзниці Москви), де щотижня якісь неприйнятні заяви по Україні, а Мельник мовчить, бо наказів не надходило. Навіщо? Вони ж не союзники наші... Зеленський робить просто неймовірні зусилля, щоб ми втратили всіх союзників. Я навіть уявити не можу, чого коштує їм стримуватися від цілком закономірної реакції.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі