Інколи теракт ІДІЛ - це просто теракт ІДІЛ

Радикальні ісламісти: навіщо їм теракти та за що ненавидіти Путіна?

Сподіваюся, ви вже трошки заспокоїлися й готові почитати щось складніше за "це фсьо ФСБ". Радикальний іслам останні півроку знаходиться в стані надзвичайно збудженому. Факторів тут декілька, але центральний, як на мене - перерозподіл фінансових потоків після 07.10.23, коли ХАМАС заявив про себе як провідного, найефективнішого й найзухвалішого "захисника віри" (читай: терористичну організацію). Особливу активність виявляє ІДІЛ, котрий лише намагається відродитися після недавнього розгрому в Сирії-Іраку.Звідси - великі показові теракти останнього часу в різних країнах, включно з Іраном та Афганістаном.

На відміну від колег із ХАМАС, "Хезболли", "Ансаар Алла" та інших орієнтованих на Іран організацій "осі спротиву", прихильники халіфату союзниками Росії не є. Навпаки, розглядають її як ворога ісламу, бо та править жорсткою рукою мільйонами мусульман (що, до речі, правда -К.В.) і максимально підтримує найзапекліших ворогів ІДІЛ, таких, як Башар Асад. Саме про теракт ІДІЛ попереджали нещодавно американці, і саме під час місяця Рамадан. Щоправда, терористам акцію довелося на кілька днів відкласти через підвищені заходи безпеки під час виборів Путіна.

інколи теракт ісламістів - це просто теракт ісламістів, а не спецоперація ФСБ

Чи є шанс, що спецслужби Московії причетні? Він є завжди, але, на цей раз, не очевидний (хоча використати в політичних цілях можуть). Вам, здається, складно в це повірити, але інколи теракт ісламістів - це просто теракт ісламістів, а не спецоперація ФСБ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі