Зі здорової голови на хвору? США вимагають не чіпати російські НПЗ

Чого бояться США, виставляючи такі вимоги? Хибна стратегія збереження Росії

Зранку Росія завдала нищівних ударів по Україні: Харків, Запоріжжя, Хмельницький, Кривий Ріг, Дніпропетровщина, Франківщина, Вінниччина, Львіщина, ДніпроГЕС. Це був чи не найпотужніший удар від початку повномасштабного вторгнення. Понад півтори сотні шахедів та ракет різних типів були випущені з боку Росії по наших містах та інфраструктурі. Убиті й поранені люди, десятки зруйнованих будинків. Тим часом США - вимагає від України припинити бити по російських НПЗ, адже це може вплинути на енергетичну безпеку Заходу.

Хоча практика показала - саме така тактика, нищення стратегічного для Росії енергетичного сектору, дає найкращі результати в ослабленні нашого ворога. Однак у США заявляють - розчаровані такими діями України. Адже неодноразово попереджали ГУР та СБУ не чіпати НПЗ ворога. Чому? Бояться ескалації російських ударів на Захід? Чи американських чиновників лякає ситуація у власній країні? Адже послаблення російської енергетичної сфери тягне за собою підвищення цін на пальне, зокрема у США. А цього американські виборці не схвалюють і можуть обвалити рейтинги чинного президента Байдена напередодні виборів.

І другий привід стримувати атаки наших дронів на російські НПЗ - стратегія збереження Росії в нинішньому вигляді, щоб після розвалу не отримати кілька невеликих ядерних держав із кількома "путіними"на чолі. Америка не розробила стратегії на випадок розпаду держави-агресора, і це великий прорахунок. Адже тактика збереження Росії вигідна лише ворогу США - Китаю. Звідси - і подвійна гра американських чиновників щодо допомоги Україні. Слабких у світі не сприймає ніхто. І не поважає ніхто. Тож декларативні заяви США про побажання перемоги Україні на цьому тлі виглядають дивно. Нам залишається одне - ослаблювати ворога, як можливо і де можливо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі