Країна-тюрма завжди обирає "пахана"

Світ не дочекається перевиховання росіян. А ось завдати їм поразки - просто зобов'язаний

Це були чергові ганебні, але показові вибори у Росії. І я категорично не згоден із тими, хто оскаржує перемогу диктатора Володимира Путіна. Навпаки, саме факт його перемоги говорить про те, що собою представляє сучасна Росія. Так, були фальсифікації, причому просто примітивні та сміховинні. Наприклад, були вигадані захмарні цифри голосування на тимчасово окупованих територіях України. Де-не-де вони досягають 90%, що є доказом провалу всієї системи брехні, її нездатності вигадати щось більш-менш реалістичне.

Дивно, враховуючи все це, що не було наведено дані виборів на цвинтарях, де поховано майже півмільйона російських окупантів. Не здивувався б даним, що понад 100% цих мерців також проголосували за Путіна

Дивно, враховуючи все це, що не було наведено дані виборів на цвинтарях, де поховано майже півмільйона російських окупантів. Не здивувався б даним, що понад 100% цих мерців також проголосували за Путіна. У будь-якому випадку, показово виглядають цифри, згідно з якими росіяни за кордоном активно голосували за Владислава Даванкова – депутата та заступника голови Держдуми РФ з партії "Нові люди". Даванков переміг Путіна у Варшаві, Вільнюсі, Празі, Гаазі, Хайфі, Єревані.

У низці столиць різних країн світу різниця на користь Путіна була незначною. І ось на цьому тлі російська машина брехні не посоромилася приписати Путіну такі високі цифри перемоги на виборах. Але тут важливо, що Даванков став для росіян у еміграції альтернативним "антивоєнним" кандидатом після того, як Бориса Надєждіна не пустили на вибори. При цьому слід уточнити, що Даванков - це не опозиція. Це інша форма Путіна, його м'який варіант. Справжньої опозиції у Росії просто немає. Її або вбили, як це сталося з Борисом Нємцовим, або вона втекла з країни, як це сталося з цілою плеядою боягузливих персонажів, імен яких навіть не варто згадувати.

...саме страх набуття росіянами здатності дихати і думати не по команді з Кремля - і змусив російську владу розпочати підготовку до війни проти України

Але навіть у цих умовах росіяни, які проживають за межами Росії, проголосували переважно проти Путіна. А все тому, що вони здобули можливість дихати п'янким повітрям свободи. Це те, чого завжди було надмір в Україні і чого не було, немає і не буде в Росії за Путіна. Власне, саме страх набуття росіянами здатності дихати і думати не по команді з Кремля - і змусив російську владу розпочати підготовку до війни проти України.

Путін та його оточення чудово розуміють, що перемогу на виборах вони можуть забезпечити собі, лише перетворивши Росію на одну велику в'язницю. Але визнаючи це, треба визнати і те, що переважна більшість росіян готові і навіть раді жити в таких тюремних умовах. Їм не потрібні свободи, у будь-яких проявах. Їм потрібна тюремна пайка, що відрізняється калорійністю, залежно від регіону, та відчуття гордості за "пахана". Так, принижені й опущені ним росіяни навіть із якоюсь вражаючою гордістю проголосували за те, що їхній "пахан" може гадити всьому світові.

Так, росіяни проголосували саме за це: за продовження війни, сліз, крові, руйнувань. Вони проголосували за можливість відправляти своїх батьків, синів, братів та чоловіків на війну

Так, росіяни проголосували саме за це: за продовження війни, сліз, крові, руйнувань. Вони проголосували за можливість відправляти своїх батьків, синів, братів та чоловіків на війну. Звідки вони або не повертаються, приносячи сім'ї омріяні "гробові". Або ж повертаються, привозячи викорчувані унітази, вкрадені телевізори, пральні машини, золото і навіть біжутерію - раніше недосяжні для них речі. І те, що таких у Росії понад 80%, я охоче вірю. Вірю тому, що іншої Росії ніколи й не було. Достатньо прочитати її історію, щоби переконатися.

Змінювалися лише імена царів, вождів, диктаторів та "паханів". І світу час уже це зрозуміти та ставиться до Росії і її громадян відповідно. Перевиховання від них чекати марно. А ось завдати їм поразки, позбавивши можливості загрожувати цивілізованому світу - необхідно. І поразка ця має бути розгромною. Щоб думка про "можемо повторити" ніколи більше не западала в голови звиклих принижено переобирати у своїй в'язниці старого "пахана".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі