Залужний в Лондоні - унікальний воєнний досвід на вітер?

Звільнення Залізного генерала зі Збройних сил в самий розпал війни - це постріл собі в ногу з боку української влади

Якщо звільнення Залужного із посади Головнокомандувача ще можна розглядати як бажання змін і совання фігур, то відправка його, військового генерала, на піку активної війни послом у Британію - це вже красномовно свідчить.

Два роки наш експортний медійний продукт - унікальний досвід українців у великій війні, мовляв, ми зможемо потім інструктувати військових НАТО, які цього досвіду не мають.
І що виходить? Що досвід командувача великою армією протягом двох років жорстоких і масштабних битв - просто викидаємо у сміття?

...що, Залужний більше не корисний Збройним силам? Він не може бути в штабі і брати участь в розробці стратегії? Що такого зробив Залужний, що його не просто змістили на посаді, а звільнили з армії взагалі? Ну, окрім високих місць у рейтингах опитувань, це зрозуміло

Ок, хочете іншого Головнокомандувача - добре. Але що, Залужний більше не корисний Збройним силам? Він не може бути в штабі і брати участь в розробці стратегії? Що такого зробив Залужний, що його не просто змістили на посаді, а звільнили з армії взагалі? Ну, окрім високих місць у рейтингах опитувань, це зрозуміло.

Це якесь "на зло бабці не вдягну шапку і відморожу вуха". Хай навіть втратимо досвід і допомогу Залужного, зате вже не конкурент тепер. Тепер він підлеглий Кулеби, чувака в замалому в'язаному бабциному светрі, мваахаха. І де тепер ваш Залізний генерал?

При чому, ті ж самі аргументи проти Зеленського і перевиборів раптом стрімко втрачають актуальність - не можна ніяких вибрів, не можна змінювати президента під час війни і втрачати весь його накопичений політичний вплив і досвід. Це буде непродуктивно для країни. Так, це правда. Непродуктивно. Як і з Залужним, бляха. Пів року тому ніхто навіть не припускав думки, що Залужний не буде на чолі ЗСУ, а тут він взагалі вже не в ЗСУ.

Залужний - насамперед військовий з безцінним досвідом, якого в Україні зараз не має ніхто

І так, треба бути геть зовсім сліпим або дурним, щоб висмоктувати аргументи в стилі "Ну це ж Лондон, фінансова столиця світу, яке заслання". Залужний - насамперед військовий з безцінним досвідом, якого в Україні зараз не має ніхто. Після війни його можна відправляти послом. Але під час? Через брак кваліфікованих військових масово відправляємо українців вчитись в інші країни, а тут раптом свого супернавченого в реальних умовах ставимо на посаду пити чаї на світських раутах. Шок.

Подобається вам Зеленський з Єрмаком, їхні стиль та ефективність управління країною під час війни - та на здоров'я, маєте повне право. Але не треба вважати всіх інших дурними через те, що вони не хочуть разом із вами уявляти їхні політтехнологічні конвульсії вишуканими піруетами.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі