Чи готова Росія застосувати ядерну зброю?

Путіну от-от забракне артснарядів, і не виключено, що він серйозно розмірковує над застосуванням тактичної ядерної зброї

Інтенсивна регіональна війна з великою потужністю ударів звичайною зброєю, стабільним ешелонованим фронтом з фортифікаційними спорудами, створює сфери військової раціональності для тактичної ядерної зброї. Коли з'являється раціональність, блеф перетворюється на опцію. Блеф приховує високий поріг реального застосування, створюючи ілюзію його зниження. Поява раціональності реально знижує поріг застосування ядерної зброї, хоче не демонструє цього.

Розподілену руйнівну силу російських звичайних ударів по Україні можна оцінити в одну ядерну бомбу як в Хіросімі на місяць. Це доволі висока інтенсивність. Але ядерними боєприпасами її не забезпечити, адже поодинокі ядерні боєприпаси по фронту і дням місяця не розмажеш. І міжнародній спільноті не поясниш, навіщо застосовувати, якщо можна купити звичайних боєприпасів і ракет такого ж еквіваленту у КНДР і Ірану.

Щоб застосувати тактичну ядерну зброю, спочатку РФ треба б було публічно визнати, що це вже не "спеціальна військова операція", а війна високої інтенсивності, РФ програє, а звичайних боєприпасів і ракет не вистачає, і їх ніде не взяти

Щоб застосувати тактичну ядерну зброю, спочатку РФ треба б було публічно визнати, що це вже не "спеціальна військова операція", а війна високої інтенсивності, РФ програє, а звичайних боєприпасів і ракет не вистачає, і їх ніде не взяти. Для "спеціальної військової операції" в російські лексиці з'являються наближені до війни визначення, а боєприпасів і ракет РФ дійсно не вистачає. Тому поріг знижується.

Хоча може знайдеться Трамп, який продасть Путіну звичайних боєприпасів і ракет, щоб утримати злодія від застосування ядерної зброї - це ж не безкоштовно Україні давати. Хоча є в Європі кращій засіб стримування російських ядерних ударів. Це бомба B61-12, яка ідеально підходить для знищення захищених палаців збожеволілої російської еліти, про які знімав фільми мертвий Навальний.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі