Світ у заручниках у нафтогазових терористів

Нещодавній обвал кількох соцмереж - справа рук ісламських терористів. Хто їх спонсорує і звідки беруться ці шалені гроші?

Хусити (шиїти) з іранською зброєю й грішми попили свого часу чимало крові саудитам і еміратцям (сунітам). Але на глобальну проблему перетворилися лише зараз.

Покійний Шимон Перес колись сказав, що все зло в світі - від нафти

Покійний Шимон Перес колись сказав, що все зло в світі - від нафти. Звичайно, мав на увазі не самі енергоносії, а надприбутки від них - легкі й спокусливі. Просто вчитайтеся в ці назви - РФ, Іран, Саудівська Аравія, Лівія, Катар, Венесуела… Ті з них, котрі не є терористами самі, ефективно й щедро їх фінансують.

Тільки ці дурні гроші (як за обсягом, так і за легкістю заробляння) роблять імперіалізм (російський історично-ностальгічний чи ісламістський релігійний) по-справжньому небезпечним.

Саме тому я з таким жахом завжди слухав європейські новини про закриття атомних електростанцій і, відповідно, збільшення залежності від Московщини по газу.

Саудити, наприклад, закладають у бюджет цифру 100 (баксів за барель) і будь-яке прохання знизити її вважають зазіханням на свої національні інтереси

До речі, Трамп, котрого ми традиційно (й небезпідставно) вважаємо фріком, має в даному питанні значно раціональнішу позицію. Його "бурити, бурити й бурити" може цілком реально позбавити надприбутків світову нафтово-газову мафію. Адже будь-які спроби домовитися з ними про збільшення видобутку (себто, обмеження цін) останні роки результату майже не дають. Саудити, наприклад, закладають у бюджет цифру 100 (баксів за барель) і будь-яке прохання знизити її вважають зазіханням на свої національні інтереси.

Безумовно, це так чи інакше підвищує й доходи Московії та здатність вести агресивну війну проти нас.

Я не знаю, до чого це пишу. Мабуть, після вчорашнього збою ФБ злість на дикунів у гумових капцях, які нині тримають за яйця півсвіту, дуже загострилася. А я поки що не бачу, як цивілізовані нації можуть дати собі ради навіть із ними - не кажу вже про плішивого ядерного терориста з Кремля.

Ориінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі