Криваві гроші не пахнуть: бізнес повертається в РФ?

Нова норма "мати бізнес в РФ" - наслідок того, що ми знов між цінностями та just business обираємо останнє

Генеральний директор Mondelez Дірк Ван де Пут сказав те, про що насправді говорять вже кілька місяців "у кулуарах". Вголос, не соромлячись, гучно, це пролунало від міжнародного бізнесу вперше.

...ми дуже скоро можемо опинитися в новій реальності, де співпрацювати, взаємодіяти та торгувати американському, європейському та іншому міжнародному бізнесу з Росією у непідсанкційних сферах буде нормою

Фактично, це ознака того, що ми дуже скоро можемо опинитися в новій реальності, де співпрацювати, взаємодіяти та торгувати американському, європейському та іншому міжнародному бізнесу з Росією у непідсанкційних сферах буде нормою. Тобто не буде викликати осуду, моральних незручностей, питань щодо комплаєнсу, взагалі нічого. Просто звичайний нормальний бізнес.

Я багато разів чула за останній рік в Україні, що міжнародний бізнес - це інвестиції, робочі місця, податки, тому ми маємо "закривати очі" та не засуджувати їх за роботу в РФ. Слова СЕО Mondelez та нова норма "мати бізнес в РФ" - наслідок того, що ми знов між цінностями та just business обираємо останнє. До чого призводить такий вибір, українці знають, як ніхто інший.

Генеральний директор Mondelez сказав, що інвесторів "морально не хвилює", чи компанії продовжуватимуть вести бізнес у Росії, і що власні акціонери компанії не тиснули на виробника шоколаду, щоб він залишив країну після вторгнення в Україну.

"Я думаю, що [інвесторам] морально байдуже. . . ", - сказав Дірк Ван де Пут в інтерв'ю Financial Times.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі