Цей раунд ми програли росіянам всуху. ОП все влаштовує

Вітаємо в новій реальності, де будь-який громадянин РФ може поновитися на посаді через український адмінсуд

Отже, росіянина Богдана Львова сьогодні поновили на посаді судді Верховного суду.

Вітаємо в новій реальності, де будь-який громадянин РФ, про якого нам РФ (з якою в нас немає дипломатичних зв'язків) офіційно не підтвердила, що він їхній громадянин, може поновитися на посаді через український адмінсуд.

Висновків напрошується багато, але от основні.

1. Ми абсолютно провалюємо безпекову політику на догоду можливості договорняків в судах. Це дуже і дуже поганий прецедент, якому українська держава не просто дала статися. Це було свідоме рішення СБУ, ВС, а головне - ОП.

Реакція на Львова на найвищому державному рівні була в кращому випадку ніякою. Отже, ОП й інші структури все влаштовує

Нам терміново потрібно переглянути цю політику.

Юридичних і політичних механізмів не допустити цього в нас є і було чимало. Згадайте хоча б історію з Тупицьким і Касмініним в КСУ. Реакція ж на Львова на найвищому державному рівні була в кращому випадку ніякою. Побачите і зараз - її не буде. Отже, ОП і інші структури все влаштовує.

Нам терміново потрібно переглянути цю політику.

2. ВС як найвищий суд втратив залишки легітимності. Мало нам скандалів з Князєвим, іншими суддями Великої палати, а потім і обрання явного корупціонера Кравченка наступним після Князєва головою.

Тепер одну з провідних ролей в ВС знову грає росіянин. З усіма відповідними наслідками. А Велику палату судді ВС і далі наповнюють своїми колегами, щоб ті скасовували рішення нових ВККС і ВРП про звільнення інших недоброчесних суддів (про це ще напишемо).

ВС потрібно кардинально оновлювати, і то терміново. Бо в такому вигляді він зруйнує нам не тільки євроінтеграцію.

3. Те саме щодо адмінсудів. ОАСК ліквідований, але справа його живе. Сьогоднішнє рішення про поновлення Львова прийняв Київський окружний адмінсуд - його брат-близнюк. Суддя Кушнова, яка фігурує на плівках Вовка.

Звісно, треба ще прочитати повне рішення суду, оце все. Але яким би воно не було - довіри йому нуль цілих стільки ж десятих.

Створити нормальний ВС і нормальний адмінсуд - це вимоги ЄС, США і МВФ, напряму прив'язані до їхньої допомоги і до євроінтеграції

Тут би і написати, що створити як нормальний ВС, так і нормальний адмінсуд - це вимоги ЄС, США і МВФ, напряму прив'язані до їхньої допомоги і до євроінтеграції.

Але зараз не про інтеграцію мова. А про нацбезпеку і про виживання. І цей раунд ми програли росіянам всуху.

P.S. Нагадаю, судовою політикою в ОП і далі опікуються партнери Портнова Смирнов і Татаров.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі