Російські шпигуни в Україні. Чи тікають вони зараз до Європи?

У часи перших пострадянських президентів в Україні існувала практика, коли певні посади в українській системі влади заміщувались російськими офіцерами

The Economist пише, що за останній рік з російських посольств в Європі було вислано більше 600 російських шпигунів. За ними прийшла менш потужна хвиля російського шпіонажу у вигляді нелегалів, яких росіяни цілими партіями закидають у Європу через Латинську Америку. Російським шпигунам там зараз легалізуватись, як колись Конану Молодому у Канаді (Канада вже закрила діри, через які лазили (пост)радянські миші).

Не бачив відкритої української статистики, скільки у нас за останній рік було аналогічного. Російського посольства фактично не існує. Але у часи перших пострадянських президентів в Україні існувала практика, коли певні посади в українській системі влади заміщувались російськими офіцерами, які могли навіть закликати до вступу в НАТО і ЄС. Скільки було таких, які переймались написаним у газеті "2000", і на запитання "вам не пох" робили скляні очі. Навіть важко було назвати їх нелегалами. Можливо зараз, кого з них не вичистили, стали нелегалами і з потоком біженців готові тікати до Європи на зустріч "колегам", закинутим через Латинську Америку.

Що зараз відчувають вірмени на підхваті у Путіна?

Мабуть в сучасній Вірменії була така ж ситуація, як в Україні часів перших пострадянських президентів. Що зараз відчувають вірмени на підхваті у Путіна, які думали, що "бережуть" батьківщину своєю корисною дружбою з Росією? Мабуть також готові тікати у потоці біженців до кращої долі в Європі. А от в Азербайджані, схоже, все по іншому. Вони самі контролюють свою політику вже тривалий час. І ніхто не пікнув, коли вони вичистили російські пострадянські впливи. І зробили вони це, як тільки зрозуміли гнилість і отруйність Росії, безперспективність її "гарантій".

Здається зараз російський вплив на кордоні між Вірменією і Азербайджаном не більший, ніж десь у Європі на кордоні між Україною і Польщею.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі