Операція "врятувати рядового Беню" почалась?

Якщо цього не зробити, через певний час доведеться рятувати рядового Вову

Все, що я напишу зараз – чисті спекуляції, ніякого інсайту я не маю. Але в справі Коломойського відбулося декілька абсолютно нестандартних подій, котрі вимагають осмислення. Зверніть увагу, що частину цих фактів ми вже аналізували, але нові дозволяють побачити ситуацію в додатковому світлі.

1. Запрошення до США делегації всіх нових антикорупційних органів (відносно незалежних від влади і орієнтованих на американців).

2. Ініціатива Зеленського віддати під оруду повністю контрольованої СБУ топ-корупцію.

3. Раптове оголошення підозри Коломойському тим же СБУ по зовсім свіжій справі, коли в НАБУ готова інша в розслідуванні, яке велося тривалий час і з сумою, яка неспівставно більша.

4. На інкриміновані суми дуже варто звернути увагу. Хоча закон не привʼязує їх до розміру застави (мета запобіжного заходу інша), але в реалі судді зазвичай керуються саме цими цифрами. Але якщо по одній справі запобіжний захід вже обраний і підозрюваний обмежень не порушує, суд цілком може новий не обирати, обмежитися попереднім (у даному разі з меншою заставою).

5. Розслідування двох повʼязаних справ двома різними органами цілком дає законну підставу для їхнього обʼєднання (нескладно здогадатися, кому прокуратура віддасть тут перевагу, тим паче що підозра СБУ-БЕБ була першою).

Найдивнішою обставиною є відмова Коломойського сплатити заставу й готовність іти до СІЗО, адже для нього сума цілком підйомна

6. Найдивнішою, на перший погляд, обставиною є відмова Коломойського сплатити заставу й готовність іти до СІЗО, адже для нього сума цілком підйомна, а персони його рівня зазвичай вдаються до будь-яких засобів, аби не йти в камеру.

7. Не менш дивною є й історія з "недонаправленням" справи Коломойського з Шевченківського суду до апеляційного. В справах віпів таке може статися або якщо мова про велику політику, або за погодженням із цим самим віпом.

8. Не менш дивною є й перерва на три тижні до наступного засідання. Тут треба розуміти, що закон вимагає розглядати такі справи в найкоротші строки, адже мова про всього-навсього підозрюваного, а не обвинуваченого. І щодо персон рівня Коломойського без крайньої необхідності (або згоди підозрюваного) суд би такого не чинив.

Не виключено, що тайминг візиту Блінкена зі справою Коломойського повʼязаний безпосередньо

9. Як на мене, пункти 6-8 нічим іншим, крім приїзду Блінкена, пояснити не можна. Не виключено навіть, що тайминг візиту зі справою повʼязаний безпосередньо.

10. В цих умовах, ймовірно, і в операцію "врятувати рядового Беню" доведеться вносити серйозні корективи, бо станом на сьогодні абстрактні байки про боротьбу з корупцією та олігархами американці вже не купують.

11. Слід чітко розуміти, що справа не в "любові" Зеленського до Коломойського, не в залежності чи вдячності (про що я вам уже сто разів говорив). Але якщо не врятувати зараз рядового Беню, котрий так багато знає і вміє довести, через певний час доведеться рятувати рядового Вову. Тепер вже й він бачить, наскільки методичною й невблаганною є ця американська машина.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі