Путін намагався поховати державність України. Але не вийде – і ось чому

Держава, в ім'я якої віддають свої життя її найкращі сини та дочки, – непереможна

Сьогодні українці святкують День української державності. Це дуже важливе свято, можна навіть сказати, найважливіше з погляду пріоритетів, які стоять перед українською політичною нацією. Зауважу, що представниками української політичної нації є представники різних національностей, які проживають на території цієї країни. Це азербайджанці, кримські татари, грузини, євреї, молдавани, болгари, угорці тощо. Це всі ті, для кого є священною ідея збереження української державності. Це ті, хто, на жаль, вже віддав свої життя заради її збереження, і ті, хто бореться на передній лінії фронту просто зараз.

"Україна понад усе!" – патріотичне гасло, яке об'єднує всіх нас у такі складні часи

"Україна понад усе!" – це те патріотичне гасло, яке поєднує всіх нас у такий складний, історичний час. "Ми починаємо відзначати День української державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва – столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають місцем, де все починається. Зародження нашої державності ми відзначатимемо у день розквіту нашої державності – у День хрещення Київської Русі-України", – заявив президент України Володимир Зеленський, започатковуючи це свято.

Україна була, є і буде – хоч би скільки не намагалися її "ховати" керівники інших країн

Тим самим він зробив одразу дві найважливіші речі. По-перше, вказав на головний пріоритет для чинного та всіх майбутніх керівників України, для всіх її політиків та громадян. По-друге, підкреслив прямий історичний зв'язок між сучасною Україною та Київською Руссю. Це була чітка відповідь різного роду політичним спекуляціям різних диктаторів та їхніх поплічників, які так люблять нести ахінею про те, що "Україну придумав Ленін". Україна була, є та буде. Сильною, незалежною, процвітаючою. Скільки б не намагалися її "ховати" керівники інших країн, які чомусь вирішили, що наша країна втратила свій суверенітет. Держава, в ім'я якої віддають свої життя її найкращі сини та дочки, – непереможна, вічна. Слава Україні! Слава ЗСУ!

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі