"Дякую, що живий!" Про що промовчав Путін у своєму зверненні

"Сенсаційний" виступ президента РФ став подякою "вагнерівцям" за те, що не опустили його нижче плінтуса

Вечірнє відеозвернення Володимира Путіна, який у Росії анонсували чи не як сенсаційний, залишив розчарованими навіть прихильників кремлівського диктатора та фанатів війни проти України. Про що і навіщо він говорив? Прагнення виглядати переможцем після того, як зганьбився на весь світ? Подякував за те, що його не опустили нижче за плінтус. Особливо за це подякував бійцям та командирам "Вагнера". Так і не зрозуміло – вони бунтівники та зрадники, чи герої, які врятували Путіна? Загалом, Путін повторив російського класика: "Дякую, що живий". Але це, маю надію, не надовго.

Про білоруський маршрут частини "вагнерівців". Якось дуже наполегливо повторюється ця версія, вже й самим Путіним. А навіщо російські екс-змовники білоруському диктаторові? Якщо використовувати їх у Африці разом із старшими китайськими товаришами, це логічно. А тримати у своїй країні кілька тисяч досвідчених бійців, які нещодавно ледь не дійшли до Москви, має бути стрьомно навіть Лукашенку.

Зберігати "Вагнер" у колишньому вигляді було б надто небезпечно і для Путіна, і для Лукашенка

Тому я, як і раніше, скептично ставлюся до цієї версії. Мені це більше нагадує чергову російську ІПСО (інформаційно-психологічну спецоперацію) за участю Лукашенка, щоб налякати Захід, поляків та литовців напередодні саміту НАТО у Вільнюсі, а нас змусити відвернути частину військ від участі у наступальних діях під нібито загрозою наступу "вагнерівців" на Київ з Білорусі. Саме для цього частину "пригожинців" можуть перекинути до Білорусі. Але зберігати "Вагнер" у колишньому вигляді було б надто небезпечно і для Путіна, і для Лукашенка.

До речі, поновив свою інформаційну активність Пригожин. І він виявився змістовнішим, ніж Путін. Всі досі гадають, де саме знаходиться Пригожин. Нібито у Білорусі, але точних підтверджень цьому немає й досі.

Де Уткін зараз та де він буде завтра? Це більш значуще, ніж місцезнаходження Пригожина

Мене, проте, цікавить інший персонаж – Дмитро Уткін, засновник та військовий керівник ПВК "Вагнер", колишній офіцер спецназу ГРУ. Саме він керував рейдом на Москву і, зважаючи на все, планував усю цю "заварушку". Де Уткін зараз та де він буде завтра? Для військової активності "Вагнера" це більш значуще, ніж місцезнаходження Пригожина.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі