Долю Путіна вирішено

Слабких царів у Росії не поважають, і закінчують вони погано

Нещодавні події в Росії матимуть різноманітні наслідки. Деякі ми побачимо найближчими днями – зокрема, кадрові рішення в російському міноборони. Інші наслідки виявляться пізніше.

Але найголовніше те, що сталося з Путіним та Пригожиним. Пригожин фактично обнулив себе як впливового і популярного суб'єкта російської політики. А Путін девальвував себе, показавши власну політичну та адміністративну слабкість.

Адже проблему Пригожина вирішував не Путін, а представники Кремля (Патрушев, Вайно), люди з оточення Путіна (Дюмін) за участю Лукашенка. Путін обіцяв вирішити проблему ПВК "Вагнер" силовим шляхом, а довелося домовлятися із Пригожиним, йти на формальний компроміс. Це вже другий очевидний облом Путіна. Перший був минулого року – після воєнних поразок в Україні. Зараз – після "компромісу" із Пригожиним.

Якщо проблему можна вирішити без Путіна, то навіщо тоді Путін?

Але якщо проблему можна вирішити без Путіна, то навіщо тоді Путін? Думаю, що ця думка все частіше приходитиме до голів різних російських керівників та представників еліт. Слабких царів у Росії не поважають, і закінчують вони погано.

А про Пригожина та ПВК "Вагнер" забудьте. Частина "вагнерівців", швидше за все, підуть з Пригожіним до Африки. Там для Пригожина вигідніше, ніж воювати проти України, та набагато безпечніше, ніж у Білорусі. Більшість "вагнерівців" розформують і розкидають по різних підрозділах. Версія про те, що Пригожин поведе "вагнерівців" з Білорусі до Києва – конспірологічна нісенітниця. Для Кремля неприпустиме збереження ПВК "Вагнер" у колишньому вигляді, у тому числі і на території Білорусі. Це і небезпечно (а раптом захочуть повторити?), і недоцільно. Думаю, що зараз у Росії взагалі виникне табу на приватні армії. Єдиним винятком залишаться кадировці.

За іншими наслідками подій 24 червня в РФ, у тому числі персональними, спостерігатимемо. Зараз у Московії розпочнеться "битва бульдогів під килимом", як казав Вінстон Черчілль.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі