Знайте всі російську лють! В Кремлі не на жарт нервують

Навіщо Росії світ, в якому є порядок? Нічого не поцупиш

Минулого тижня росіяни нанесли три відносно помітних гібридних удари по Україні та міжнародній коаліції. У Бахмуті Євген Пригожин захопив "останню багатоповерхівку на південному заході міста", і тепер може повертатись в Африку. Ну тепер все, знайте всі російську лють. Секретар російського Радбезу Микола Патрушев розгледів над Україною хмару збідненого урану, страшнішу за ядерне бомбардування Японії, де збиралась G7 разом з президентом України. Ну тепер все, знайте всі російську лють.

Нарешті Росія денонсувала призупинений вже багато років Договір про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ). Ну тепер все, знайте всі російську лють. Тут відверта символіка, але з вказівкою на російську повоєнну переговорну позицію, коли на звороті Будапештського меморандуму будуть прописуватись гарантії безпеки для Кремля.

Війна з Україною змусила Кремль задуматись, "які межі ядерного стримування і якими засобами можна забезпечити безпеку держави"

Колишній керівник московського центра Карнегі, офіцер російської військової розвідки Дмитро Тренін, який багато років комунікував Заходу конфіденційну "правду", що "насправді" в Кремлі думають про безпеку, написав стосовно денонсації ДЗЗСЄ, що це початок ширшого перегляду договірної бази Росії, оскільки війна з Україною змусила Кремль задуматись, "які межі ядерного стримування і якими засобами можна забезпечити безпеку держави".

Дійсно, як лякати Україну і світ тактичними ядерними ударами, якщо українська протиракетна оборона збиває навіть балістичні ракети? Я не вірю, що Тренін натякає на відмову від ядерного залякування як центрального елементу російської безпекової політики. Він вказує на російське невдоволення глобальним ядерним порядком, який таки спрацював і звів ефективність російського шантажу до мінімуму. Навіщо Росії світ, в якому є порядок? Нічого не поцупиш.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі