В ЄС завівся забулдига із Сизрані

Він блокує всі рішення, але виселити його не можна. Здогадалися, про кого мова?

ЄС погодив допомогу Україні на суму $18 млрд на 2023 рік. Довго узгоджував, але зробив це.

ЄС довго намагається домовитися про 9-й пакет санкцій для Росії. І поки що не домовився.

Чому?

Уявіть, що ви потрапили до чату ОСББ, і там 27 осіб. І вам треба пофарбувати стіну, утеплити під'їзд або просто вибрати горщик для кактусу і зробити це так, щоби погодилися всі. Уявили? Тихий жах.

Але в ЄС все трохи краще. Будинок інтелігентний. І лише на першому поверсі живе забулдига, якому квартира дісталася у спадок

Але в ЄС все трохи краще. Начебто. Будинок інтелігентний. І лише на першому поверсі живе забулдига, якому квартира дісталася у спадок. І він переїхав туди, припустимо, із Сизрані. Із сизранських угорців він. І виселити його не можна. Можна вимкнути опалення. Можна не давати гарячої води. Але виселити не можна. І цей забулдига – "баба Яга проти". Ще й тому, що йому доплачує забудовник, який давно хоче звести на місці вашого будинку офісний центр газової компанії. І постійно намагається внести смуту. І не дати будинку написати колективну заяву до прокуратури на цього забудовника.

Але забулдига собі на умі, тому він завжди псує всім нерви. Але до кінця не йде. Бо без гарячої води жити погано. І без опалення. Особливо взимку. І хоче він і в будинку жити, у теплі, і конверти від забудовника одержувати. Отже, треба йому створювати максимально багато шуму. Для забудовника. Торгуватися із сусідами. Але завжди погоджуватись. Щоб не провести зиму у холоді.

Ось такий чудовий сусід. Орбан із Угорщини.

В результаті він довго блокує пакет допомоги Україні. Але все ж таки зміг виторгувати собі частину грошей ЄС, які йому заблокували за погану поведінку. І нарешті підтримав, що дозволило забезпечити консенсус. Ви можете собі уявити, як забулдига може псувати атмосферу в під'їзді. І ось у Орбана проблема з верховенством права та корупцією. Гроші йому блокують за це. А він блокує важливі для ЄС ініціативи. І тут Україна просто попадає під руку. Та ще й Путіну приємно. Це важливо для конверту.

"Баба Яга проти" – тому що Орбану хочеться, щоб його попросили. І це дозволить йому показати Путіну, мовляв, "батя, я стараюсь"

Те саме і з санкціями. "Баба Яга проти" – тому що Орбану хочеться, щоб його попросили. І це дозволить йому виторгувати ще трохи грошей. Від ЄС. І показати Путіну, мовляв, "батя, я стараюсь" і заслужив на конвертик.

У результаті Угорщина завжди голосує. Тому що залежність економіки Угорщини від ЄС значно вища, ніж від грошей Путіна. Нехай останні й дозволяють Орбану купувати популізмом дешеву популярність. Але без грошей ЄС все розвалиться. І Орбан це знає.

Тож буде 9-й пакет санкцій. Трохи пізніше. Коли знову закінчиться торгівля Орбана.

Так, для всього будинку було б непогано такого сусіда виселити. Але немає у документах цього кооперативу такого правила. І виселити не можна. Він може лише сам виїхати. Та не буде. Бо гроші.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі