Влада вирішила банально кинути нас із вами

Як чиновники збираються переконувати ЄС, що ми виконали їхню вимогу номер один, – для мене загадка

Під тотальний блекаут влада таки остаточно вирішила зірвати судову реформу, а з нею – і євроінтеграцію.

Вчора комітет з правової політики затвердив до другого читання текст законопроєкту про "реформу" Конституційного суду, в якому, по-перше, замість представників громадськості в Дорадчій групі експертів, яка відбирає суддів КСУ, – троє представників влади, що Венеційська комісія прямо називає загрозою політизації. По-друге, вимоги до членів ДГЕ – 20 (!) років юридичного стажу і вік 45 років, тобто входити в неї можуть тільки ті, хто народилися і зростали в Совєцькому Союзі, а всім молодшим і перспективним – зась.

І найголовніше: рішення групи експертів не обов'язкові для президента, Верховної Ради і з'їзду суддів – вони можуть призначити туди навіть тих, кого група експертів визначить як такого, що "не відповідає посаді".

В результаті до КСУ зможуть призначити будь-яких корупціонерів і деградантів – хоч чергового Тупицького, хоч "адвоката" Киву, хоч кого завгодно

В результаті замість "правників з визнаним рівнем компетентності" і "високими моральними якостями", як визначає Конституція, до КСУ зможуть призначити будь-яких корупціонерів і деградантів – хоч чергового Тупицького, хоч "адвоката" Киву, хоч кого завгодно.

В другому читанні і в цілому за цей треш Верховна Рада збирається голосувати вже в цей четвер.

Найцікавіше, що з Євросоюзом, в який ми хочемо вступати і для вступу до якого реформа КСУ – пріоритет номер один, ніхто і близько щодо цього тексту не радився.

Якщо ще коротше: і ЄС, і нас із вами збираються банально кинути.

Як саме генії, що організували цю, перепрошую, спецоперацію, збираються переконувати ЄС, що ми виконали їхню вимогу номер один, – для мене загадка. Але те, що в такі часи депутати роблять таке з реформами, – дуже показово.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі