До недільного бранчу. Шоколадний кекс, який любила королева
Британська королева була символом епохи. А ще вона дуже любила солодощі
Існує багато легенд про те, що люблять їсти у королівській родині. Одна з таких страв – це шоколадний кекс. Готувати його доволі легко, тому давайте й ми поласуємо справжнім королівським десертом у себе вдома та віддамо шану королеві Єлизаветі ІІ. Вона, до речі, вважалась головною любителькою солодкого зі всієї династії. За визнанням придворних кухарів, особливо королева любила шоколад.
Інгредієнти
160 г борошна (+ 10 г для посипання форми)
2 яйця (+ 1 яйце окремо для цукру)
100 г цукру
1 ст. л. какао
1 ч. л. розпушувача
80 г чорного шоколаду
150 г вершкового масла (+ 10 г для змащування форми)
1 дрібка солі
Приготування
В мисці збийте віничком 1 яйце зі 100 г цукру. В іншу миску висипте 160 г борошна та вбийте 2 яйця. Перемішайте віничком.
Далі всипте до борошна какао і розпушувач, ще раз ретельно перемішайте.
У невеличкій каструльці розтопіть 150 г вершкового масла на повільному вогні та перелийте у миску до борошна з какао. Ретельно перемішайте лопаткою.
Поєднайте збите із цукром яйце з борошняною сумішшю. Ще раз перемішайте.
Наріжте 80 г шоколаду довільними невеличкими шматочками. Пересипте шоколад у тісто та розподіліть лопаткою.
Форму для запікання повністю змастіть зсередини вершковим маслом, а потім трохи присипте борошном. Зайве борошно витрусіть.
Викладіть тісто у форму та поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою. Готовому кексу дайте охолонути хвилин 10, потім діставайте з форми та нарізайте.
Коментарі