До недільного бранчу. Шоколадний кекс, який любила королева

Британська королева була символом епохи. А ще вона дуже любила солодощі

Існує багато легенд про те, що люблять їсти у королівській родині. Одна з таких страв – це шоколадний кекс. Готувати його доволі легко, тому давайте й ми поласуємо справжнім королівським десертом у себе вдома та віддамо шану королеві Єлизаветі ІІ. Вона, до речі, вважалась головною любителькою солодкого зі всієї династії. За визнанням придворних кухарів, особливо королева любила шоколад.

Інгредієнти

160 г борошна (+ 10 г для посипання форми)

2 яйця (+ 1 яйце окремо для цукру)

100 г цукру

1 ст. л. какао

1 ч. л. розпушувача

80 г чорного шоколаду

150 г вершкового масла (+ 10 г для змащування форми)

1 дрібка солі

Приготування

В мисці збийте віничком 1 яйце зі 100 г цукру. В іншу миску висипте 160 г борошна та вбийте 2 яйця. Перемішайте віничком.

Далі всипте до борошна какао і розпушувач, ще раз ретельно перемішайте.

У невеличкій каструльці розтопіть 150 г вершкового масла на повільному вогні та перелийте у миску до борошна з какао. Ретельно перемішайте лопаткою.

Поєднайте збите із цукром яйце з борошняною сумішшю. Ще раз перемішайте.

Наріжте 80 г шоколаду довільними невеличкими шматочками. Пересипте шоколад у тісто та розподіліть лопаткою.

Форму для запікання повністю змастіть зсередини вершковим маслом, а потім трохи присипте борошном. Зайве борошно витрусіть.

Викладіть тісто у форму та поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою. Готовому кексу дайте охолонути хвилин 10, потім діставайте з форми та нарізайте.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі