Макс Барських вирішив пограти в політику, але облажався

Артист підтримав країну-окупанта

Перед нами – приклад вражаючої дурості. Український співак Макс Барських 10 грудня мав виступити із сольним концертом у Баку. Так от, він не виступить у столиці Азербайджану. Його концерт скасовано. Чому? Тому що Макс Барських вирішив пограти в політику і сів у калюжу. Він поділився в Instagram-сторіс на своїй офіційній сторінці публікацією, що вразила всіх в Азербайджані. Говорячи конкретніше, він розмістив пост журналіста Мхера Багдасаряна з прапором Вірменії та брехливим заголовком про те, що "Вірменію атакують".

Реальність зовсім інша. Вночі 12 вересня підрозділи Збройних сил Вірменії здійснили широкомасштабну провокацію на Дашкесанському, Кельбаджарському та Лачинському напрямках азербайджано-вірменського державного кордону. У нічний час доби диверсійні групи збройних сил Вірменії, використовуючи гірський рельєф місцевості та ущелини, здійснили у різних напрямках мінування територій між позиціями підрозділів азербайджанської армії та шляхами постачання.

Ховали шехідів усім народом, зі сльозами на очах, але з гордістю за кожного – так само, як ховають в Україні своїх героїв

В результаті невідкладних заходів, вжитих нашими підрозділами з метою запобігання цим діям, сталося бойове зіткнення. Сторони зазнали втрат. Зокрема, офіційно вже було оголошено про те, що в боях з азербайджанської сторони загинуло 50 військовослужбовців. Серед них – сирота, який виріс у дитячому будинку, без батька та матері. Ховали шехідів усім народом, зі сльозами на очах, але з гордістю за кожного з них у серці. Так само, як ховають в Україні своїх героїв, що воюють проти російських окупантів.

І ось на цьому тлі на своїй офіційній сторінці Макс Барських ділиться провірменською публікацією, що не відображає дійсність, і це обурює Азербайджан. У тому числі й тому, що в нашій країні знають про позицію офіційного Києва, яка полягає у підтримці територіальної цілісності Азербайджану, у повазі до його суверенітету.

Барських вирішив підтримати не Азербайджан, який є стратегічним партнером України, а Вірменію – такого ж окупанта, як Росія

Азербайджанські ЗМІ та громадськість були вражені ще й тому, що сама Україна є жертвою російської окупації. Крим досі перебуває під контролем Росії. Як і Херсон, звідки цей співак родом. Як і частина Харківської, Донецької та Луганської областей. Але Барських вирішив підтримати не Азербайджан, який є стратегічним партнером України, а Вірменію, тобто такого ж окупанта, як Росія. Вірменія 30 років тримала під окупацією землі Азербайджану, стерла з землі Агдам, влаштувала геноцид у Ходжали. Третій президент Вірменії Серж Саргсян в інтерв'ю англійському журналісту Тому де Ваалу говорив, що геноцид у Ходжали було влаштовано, щоб зламати стереотип про неготовність вірменської сторони воювати із мирним азербайджанським населенням.

Другий президент Вірменії Роберт Кочарян міркував про "генетичну несумісність вірмен та азербайджанців". Ось яку країну вирішив підтримати Макс Барських. Він підтримав Вірменію, яка підтримала анексію Криму. У Єревані часто відбувалися акції протесту біля посольства України, учасники яких підтримували війну проти країни, громадянином якої є Барських. Азербайджан завжди і в усьому підтримував Україну. Український підрозділ Socar з першого дня війни безкоштовно постачав українську армію та машини "швидкої допомоги" паливом. З Азербайджану до України було відправлено 1700 т гуманітарної допомоги.

Перераховувати тут можна багато й іншого. Сенс же того, що відбувається, очевидний. Макс Барських вибрав не той бік. Свідомо чи помилково – неважливо. У нас загинуло понад 50 шехідів. А він підтримав тих, хто їх убив. Це все не залишало шансів на виправдання. У результаті його концерт у Баку було скасовано. І зовсім неважливо, що Макс Барських після хвилі обурення в Азербайджані видалив відповідну публікацію в Instagram-сторіс. Думати треба було раніше.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі