Чого нас навчили 200 днів війни

Головний урок – русню можна і треба бити!

Сьогодні – 200 днів великої війни, 200 днів з початку російського вторгнення в Україну.

Збройні сили України дуже ефектно і ще більш ефективно відзначили цю дату. Зробили гарний подарунок всій нашій країні. За першу декаду вересня звільнено більше 3000 кв. км української землі, декілька міст і багато населених пунктів. Це більше, ніж росіяни за декілька місяців просунулися на Донбасі.

Головний урок цих 200 днів – русню можна і треба бити! В Кремлі розуміють лише мову сили, і росіян постійно треба примушувати до "жестів доброї волі" і "перегрупувань" їх військ. В Україні це вже давно зрозуміли. А от деяким нашим закордонним партнерам про це час від часу треба нагадувати.

До Києва приїхав потужний міжнародний десант наших друзів. І контрнаступ Збройних сил України відбувся дуже своєчасно

І в цьому сенсі військові успіхи України надихають не тільки українців, а й наших партнерів. Я це побачив на власні очі вчора і позавчора на конференції Ялтинської європейської стратегії, яка була організована Фондом Віктора Пінчука. До Києва приїхав потужний міжнародний десант наших друзів. І контрнаступ Збройних сил України відбувся дуже своєчасно. Наші друзі і партнери побачили, що їх допомога Україні використовується дуже ефективно.

Дипломатія – це теж надзвичайно важливий фронт

Закордонні учасники конференції, між іншим, постійно згадували активну і результативну роботу президента Зеленського із міжнародною спільнотою. Сьогодні Офіс президента України оприлюднив статистику такої активності за 200 днів великої війни: 265 телефонних розмов з першими особами та урядовцями іноземних країн, 39 звернень до парламентів та народів різних країн, 81 зустріч з міжнародними партнерами, 42 звернення до міжнародних організацій і виступів на міжнародних форумах і конференціях. Дипломатія – це теж надзвичайно важливий фронт. Без військово-технічної і фінансової підтримки наших партнерів нам було б дуже важко вистояти проти російської навали.

І ще один важливий чинник – єдність і підтримка українського суспільства, єдність фронту і тилу у протистоянні російській агресії! І цю єдність нам треба зберігати і далі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі