Ініціатива повільно, але невпинно переходить до ЗСУ

Це підтверджують висновки американського Інституту вивчення війни

Я далекий від експертності у військовому питанні настільки, наскільки це лише можливо. Тому навіть коли помічаю в цій царині якісь цікаві тенденції, волію мовчати – аж доти, доки це не підтвердить хтось компетентний.

Перехоплена ЗСУ ініціатива змушує московитів безперервно переміщувати війська, реагуючи на українські контратаки

Тому так втішився, коли прочитав у висновку американського Інституту вивчення війни, що перехоплена ЗСУ ініціатива змушує московитів безперервно переміщувати війська з місця на місце, реагуючи на українські контратаки. Я цю тенденцію, котру для себе назвав "трішкіним кафтаном", помітив ще з тиждень тому.

Ну а друга приємність тут повʼязана з С-300. Ви ж, напевно, також звернули увагу, що московити (очевидно, за браком інших точних ракет) почали використовувати цю систему ППО для обстрілів міст (особливо, Миколаєва). І моментально – відповідь: пʼять С-300 наші ЗСУ знищили за останню добу. Такого результату, здається, ми не бачили за всю війну.

Рапорти про звільнені населені пункти починають з'являтися дедалі частіше

Більше стало повідомлень про ефективні повітряні атаки – як гелікоптерами, так і літаками. Ну, і рапорти про звільнені населені пункти починають з'являтися дедалі частіше. Так, це ще не повномасштабний наступ. І так, ми ще інколи відступаємо під масованим артилерійським вогнем (гармат і амуніції в них без ліку).

Та, попри все це, ініціатива повільно, але невпинно переходить до ЗСУ. Ще раз підкреслю, це не я сказав – а справжні американські експерти.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі