Вітаю, у вас 36,6! Чому підвищення курсу – правильне рішення

Якщо не станеться форс-мажору, до кінця року не буде потреби змінювати офіційний курс

Нацбанк знову молодці й правильно на цей раз зробили. Я про курс 36,6 грн/$.

Зафіксувати курс на "локальних хаях" однозначно краще, ніж піднімати його поступово – наприклад, в травні до 32-33 грн, потім в червні, потім в липні. Це б створило, на мою думку, погані очікування й знову б сформувало ті самі "множинні курси", на які всі так жалілися, з різних причин.

Мені здається, курс на рівні 37 грн/$ включає в себе всі негативні очікування по подорожчанню долара, підвищенням ставок в США та інших чинниках

Тепер, якщо не станеться нічого дуже супернеочікуваного, до кінця року не буде потреби змінювати офіційний курс взагалі. Не буде значних розходжень між офіційним та "ринковим" курсами (ринковим у лапках, бо немає ринку через те, що немає вільного руху капіталу). Підніми НБУ курс в травні чи червні – така проблема виникла б. Зараз – ні. Мені здається, курс на рівні 37 грн/$ включає в себе всі негативні очікування по подорожчанню долара, підвищенням ставок в США та інших чинниках "повзучої девальвації".

Тобто, як і у випадку із підвищенням ключової ставки на початку червня, Нацбанк просто визнав реальність такою, як вона є.

Чому не визнавав раніше, чому раніше не піднімав? Думаю, саме тому, що чекав тих самих "локальних хаїв", максимального значення "ринкового курса". Дочекався.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі