Сергій Чернявський
Керівник проєкту "Перші шпальти про війну"
17.07.2022

Поет в Росії – більше не поет

Тепер мовчання коштує дорожче

Про артистів та спортсменів з Росії.

Спочатку згадаємо стару притчу. Коли вмирав батько, він зібрав синів і дав їм по лозині з віника і попросив зламати. Кожен син зламав свою. Після цього батько попросив зібрати всі лозини знову у віник та зламати – і, як відомо, нікому це не вдалося.

В наших, та й в російським чатах постять списки російських артистів, які виступають за або проти війни. Подекуди виходить, що тих, хто проти – більше. Ось "Бі-2", наприклад, не виступили з буквою Z на концерті, і всі їхні наступні концерти в Росії скасували. Щоправда, на фіналі Суперкубку Росії з футболу вони все ж таки виступили: кажуть, хтось із дуету товаришує з губернатором Бегловим.

Нічого колективного не сталося. Тихенько поїхав і приїхав Ургант, Галкін дає концерти, доки дружина мовчить

Отже, Євтушенко: "Поет у Росії – більше, ніж поет". На початку війни, коли невелика частина артистів виїхала до Ізраїлю та кудись ще, Москва нібито боялася колективної заяви від артистів та спортсменів, які виступають проти війни. Але нічого колективного не сталося. Тихенько поїхав і приїхав Ургант, Галкін дає концерти, доки дружина мовчить. Ходить інформація про тусу Маргуліса: рокери, мовляв, підтримали війну. Коротше, все знову за принципом "кожний сам за себе".

Можливо, час тим російським артистам та спортсменам, які мають чітку позицію і проти війни, виступити колективно?

Нашим теж добре це зробити спільно. Мене мало цікавить, на що хворіє Винник чи куди зникла Ротару, але колективне проти – завжди сильніше, ніж один, навіть найпотужніший голос.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі