Наша артилерія стала жахом для окупантів

Ми діємо по-хитрому, а орки стріляють "на дурака"

Артилерія – це боги війни. Бо коли працює артилерія, всі замовкають. Відлуння артилерійських залпів, наче грім, розносяться на десятки кілометрів. Артилерія змушує ворога замовкнути назавжди. А тих, хто пережив обстріл, сильно деморалізує. Дає зрозуміти, що другий раз їм може не пощастити.

Приблизно 70% знищених солдат і техніки ворога припадає на артилерію

Саме артилерія наносить основних втрат противнику. Приблизно 70% знищених солдат і техніки ворога припадає на артилерію. Рецепт успіху арти – потужна вогнева міць і велика дальність стрільби. Артилерія – це інтелектуальний рід військ. Де змагаються в математиці, геометрії, розумінні балістичних умов, які впливають на траєкторію польоту снаряду, а саме: погоди, температури ствола і навіть обертання землі.

Наші офіцери-артилеристи – це переважно молоді хлопці, яким по 25-27 років. Всього кілька років тому вони вийшли з військових вузів. В час, коли в Україні вже йшла війна. Хлопці вивчали увесь світовий і вітчизняний досвід. Більшість із них до війни були на ротаціях в зоні ООС. Наші артилеристи молоді, розумні і дуже мотивовані. Ну, принаймні, я знаю тільки таких.

А ось росіяни – геть інші. Вони часто стріляють куди попало. Їм бракує інформації. І вони чи то з переляку, чи для замилювання очей командуванню кидають снаряди "на дурака".

Вогонь по одній цілі можуть вести декілька машин на відстані кілометрів. В такому випадку застарілі радари росіян не можуть визначити місце, звідки ведеться вогонь

Ми ж часто діємо по-хитрому. На тактичному рівні у нас є певна свобода дій. Є задача, а ми вже самі вирішуємо, як вразити ціль і не потрапити під їхній вогонь. Нестандартний підхід та висока точність стрільби зробили так, що наша артилерія стала кошмаром для російських окупантів. Адже завдяки організованій та швидкій роботі розрахунків вогонь по одній цілі можуть вести декілька машин. А між ними – кілька кілометрів. При таких рішеннях їхні застарілі радари не можуть визначити місце, звідки ведеться вогонь.

Також багато вирішує час розгортання та згортання. Адже чим швидше артилерія відпрацює, тим більше шансів, що наш піхотинець залишиться цілим. І менше шансів, що артилерію засіче і накриє противник. Тому артилерія є активною бронею для піхоти. Звідси і фронтова приказка: піт артилерії береже кров піхоти.

Екслюзивно для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі