Причина раптового візиту Бориса Джонсона проста

Він нагадав Зеленському, що Путіну не варто "сохранять лицо", а варто бити його по морді

Чому прилітав Борис Джонсон? Бо напередодні ж був вояж Макрона, Шольца, Драгі і "прімкнувшего к нім" Клауса Йоганніса.

Там, звичайно, кожен переслідував власні цілі. Йоганніс тягнув з Україною до Євросоюзу Молдову. У Макрона в неділю відбулись парламентські вибори, і він мав виглядати героїчно, щоб його партія таки могла побороти лівацький блок і отримати більшість в парламенті. Шольца та Драгі розкритикували експерти у своїх країнах, звинувачуючи у відсутності хребта і реальної допомоги Україні. Усі справились з завданням і отримали потрібні електоральні бали.

Як і Володимир Олександрович, який виглядає тепер крутішим за Порошенка, який всього лише приніс нам усім безвіз. Ну і армію. Мову. Віру.

Але, скоріше за все, в переговорах торкалися ще й чутливої теми "сохранить лицо Путину". Те, про що треба говорити не на камери, а в кулуарах. Бо на публіку таке не заходить.

Оскільки крім проукраїнськи налаштованих суспільств на Заході, є і прагматичний бізнес. Який вимагає якнайскорішого закінчення війни. Бізнес глобальний, який хоче не воювати, а торгувати. А Росія — сировинне поле і майданчик, де можна продавати мерси і кока-колу.

Борис Джонсон прилетів раптово, як участковий на зборовський сходняк малолєток

Борис Джонсон відреагував у своєму стилі, прилетів раптово, як участковий на зборовський сходняк малолєток.

Реакція не забарилася.

Сам Зеленський заявив, що вони з Джонсоном мають "спільний погляд на те, як рухатися до перемоги України". І подякував прем'єру Британії за потужну підтримку.

А те, чого не може сказати сам Зеленський, озвучують спеціально навчені люди з його команди.

І ось уже Таміла Ташева, спецпредставниця Зеленського по республіці Крим, заявила, що повернення Криму можливе відбутися і військовим шляхом. Це сигнал тим, хто засумнівався. І це добрий знак.

Висновки: з одного боку, Макрон/Шольц/Драгі навезли нам ніштячков. Ще важливіше — сколихнули інформаційну хвилю щодо України в Європі. Щоб про нас не забули. Але це й свідчить про те, що Європа досі розділена. І є сили, які за нас, але хочуть закінчити війну скоріше і за будь-яку ціну. А тому — за нашу ціну. І що, як і раніше, на камери політики кажуть трошки не те, про що говорять за зачиненими дверима.

Але потім прилітає Джонсон і розкладає все по поличках. Він антипод Путіна. Але більш харизматичний. З девізом: "З Путіним не треба говорити. Путіну не треба сохранять ліцо, а бити по морді".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі