На окупованих територіях планують вводити рублі

Бо інакше навіщо міняти кадрового банкіра з досвідом на польового каптьора?

"В командє Спартак замєна. Вмєсто Фьодора Черенкова на полє виходить Андрєй Тіхонов".

В Центробанку Росії кадрова ротація. З посади зампрєда, який відповідає за грошовий обіг, іде Міхаіл Алєксєєв. Йде з формулюванням "принял решение продолжить карьеру вне Банка России". На жаргоні ейчарів це означає "був звільнений раптово, нагло і зі свистом".

Його замінить якийсь собі Сєргєй Бєлов, кадровий військовий, випускник Ярославського воєнного училища, начальник департамента "польових учрежденій" банку Росії. "Польові учрежденія" — це таких аналог воєнних полкових кас, військові установи, які підпорядковуються одночасно і Центробанку, і міністерству оборони, незалежні від системи комерційних банків.

Бєлов відзначився тим, що після окупації Криму керував відділенням Центробанку Росії в Севастополі

Цей Бєлов, до речі, відзначився ще й тим, що після окупації Криму керував відділенням Центробанку Росії в Севастополі. "В качестве переводчика решили взять каптера Геру Либермана. Либермана обнаружили лежащим на тюках со свежим исподним и нюхающим жидкость для выведения пятен" (с) ДМБ.

Насправді я не знаю, що значить ця кадрова рокіровка: щоб казати щось розумне, треба знати внутрішні розклади в тому Центробанку, я їх не знаю.

Але цікаво: кадрового банкіра, який багато років очолював російський UniCredit, за "совка" працював в міністерстві фінансів, на зампрєда Центробанку призначений відносно нещодавно — два роки тому — міняють на польового каптьора. Чий досвід роботи в ЦБ — це на окупованих територіях та в регіонах.

Не кажучи взагалі про те, що грошовий обіг — це така дуже спеціальна дисципліна, яка вимагає специфічних галузевих знань. Це ж вам не "полєвоє довольствіе" (згадується відомий анекдот про старого полковника, що плутав терміни) організовувати.

Виглядає воно для стороннього спостерігача так, що бойовою задачею російського Центробанку дійсно є якесь запровадження рубля на наших окупованих територіях

Виглядає воно для стороннього спостерігача на кшталт мене так, що бойовою задачею російського ЦБ дійсно є якесь запровадження рубля на наших окупованих територіях. Більш важливою задачею, ніж організовувати готівковий обіг у Росії, де з цим трохи зараз не дуже гарно, й завжди є можливість виникнення паніки через чергові санкції.

"В армии главное не упустить! — глубокомысленно резюмировал каптер" (с) снова ДМБ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі