Перелом у цій війні вже відбувся

Військовий та економічний обвал Росії — лише питання часу

Вчора був переломний день. Міністр оборони США Ллойд Остін назвав його "історичним". І це, поза сумнівом, так. Саміт 40 країн, більшість з яких є членами НАТО, в Рамштайні, до яких приєдналися Ізраїль і Японія, приніс у цю війну перелом на міжнародній арені. Рубікон перейдено. Більше ніяких відмазок, напівтонів та глибокої стурбованості. Курс вибрано. І цей курс — на повне знищення навіть можливої ​​російської загрози в майбутньому.

Європа усвідомила, зрозуміла, об'єдналася — і завдаватиме удару

Європа усвідомила, зрозуміла, об'єдналася — і завдаватиме удару.

Поки що постачання зброї — скринька з якою відкрита тепер просто на повну, — потім економічним удушенням.

Заява США про економічний та військовий обвал Росії — не просто слова. Щось, а вже обрушувати економіки сміттєвих країн і відкидати їх у XIV століття Штати вміють.

Вже повірте.

Тим більше, якщо вже сама країна йде назустріч. Газпром припинив подачу газу до Болгарії та Польщі, які відмовилися платити в рублях. А, ну ок. Спасибі, хлопці. Великого розуму рішення. Так, спочатку це буде шок, але шок швидко пройде, до того ж весна вже на подвір'ї, а потім російському газу буде знайдено заміну. Мрія Трампа справджується — Європа, мабуть, використовуватиме американський ЗПГ.

А потім і ізраїльський, напевно. Ви ж пам'ятаєте, що в Ізраїлі знайдено два гігантські родовища газу і він уже кілька років намагається увійти на європейський ринок?

Ну... Ринок, що звільнився, заодно поділять на Рамштайні теж.

Катар на цій зустрічі також був не просто так.

Шалом, Вова.

Щоб двічі не вставати — віцепрезидент Газпромбанку, а раніше прессекретар самого Газпрому Ігор Волобуєв утік із Росії в Україну та вступив у тероборону. Волобуєв родом із Охтирки Сумської області. Його батько місяць просидів у підвалі. Тепер кається. Розумний чоловік. Встиг.

Волобуєв, ось вам меч.

Щоб тричі не вставати — я розумію пропагандистський ефект від прессекретаря Газпрому, але, чесно кажучи, не можу зрозуміти, чому людина, яка протягом 16 років особисто будувала країну, яка бомбардуватиме його батька, — а я ж пам'ятаю цього нахабного молодого утирка – може в'їхати в Україну, а я – ні.

Але це так. Плач Ярославни.

Заява міністра з озброєнь Великобританії про те, що Україна має повне право завдавати ударів углиб Росії, — це не просто слова. Це не просто гіпотетичні міркування в інтерв'ю — а ось морально Україні підривати мости у Брянську чи аморально.

Це санкціонування прямим текстом ударів по території противника

Це санкціонування прямим текстом ударів по території противника: ми вам постачатимемо зброю, а ви — довбіть. Ми не будемо проти.

І вже сьогодні вранці цю стратегію було застосовано.

Склад боєприпасів у Білгороді у Старій Нелидівці.

Біля мікрорайону Шилово у Воронежі, що знаходиться приблизно за 200 км від українського кордону, сталося два вибухи. За словами губернатора, спрацювала система ППО, яка збила безпілотник.

Вночі мешканці Курська повідомляли про звуки вибухів. Губернатор області повідомив, що, за попередніми даними, у місті спрацювала система ППО. Жертв та руйнувань немає.

На острові Зміїний ЗСУ знищили командний пункт росіян.

Це лише за ніч. І це лише початок.

"Росіяни. Війна обов'язково прийде на вашу землю". Текст із такою назвою я написав приблизно місяць тому.

А вас попереджали.

Ваш Дід.

До речі, поки шукав інформацію по Курську, наткнувся ось на такий чудовий текст річної давності: "Під Курском прикрасили ракетну установку "Іскандер" і здійснили мрію двох хлопчаків. Ну який підліток не мріє покататися в ракетно-пусковій установці? Мрії збуваються. Шестирічний Гліб Бровкін та десятирічний Олексій Анопрієв написали про своє бажання листа та повісили його на "Ялинку бажань" у сквері перед КПП ракетної бригади. Відома ракетна установка "Іскандер" чекала на дітей у полі. Машину закамуфлювали згідно з поставленим завданням: прикрасили по-новорічному — вінками та іграшками".

Закамуфлювали вінками, мрії збуваються... Наглухо, геть-чисто, на всю голову хворі люди.

Ну… Усі бажання мають виконуватися (с).

Ваш Дід.

Чи можлива тепер уже дуже велика війна вже зовсім у Європі? Чи наближають ці дії Третю світову? Чи завдасть тепер Путіну ядерного удару?

Я поділяю всі ці побоювання. Так, гадаю, що наближають. Так, думаю, що шанс ядерного удару тепер стає вищим. Так, думаю, що удари як мінімум по лініях постачання вони зможуть спробувати завдати.

Але... Пару тижнів тому та ж Великобританія не дарма заявила — ми залишаємо за собою право удару у відповідь по Росії поза рамками блоку, якщо вона застосує ядерну зброю.

Дискотека розпочалася по-дорослому.

Ще жодного разу жодному недоумкуватому фюреру цю дискотеку у всього світу виграти не вдалося

І ще жодного разу жодному недоумкуватому фюреру цю дискотеку у всього світу виграти не вдалося. Жодного разу. Жодному.

Не вдасться і цього разу.

"Мочитимемо Росію в сортирі всім світом". Це рішення ухвалено. Всім світом. І воно буде виконане. Не відразу, не швидко, це питання на роки, але, думаю, що вже до зими громадяни великодуховної, що стали з колін, знову здивуються.

Росіяни. Подивіться на Іран. Колись передову країну в регіоні, регіонального лідера. Подивіться на Ірак. Колись з недоумкуватим фюрером на чолі він вирішив, що треба б прихопити сусідню країну. Подивіться на Сербію. До якої, щоправда, дійшло дуже швидко, і вона відбулася лише парою знищених будівель у центрі, які досі стоять як пам'ятник, як символ, щоб не забувати. Але теж імперські щоки надувала, до рідної гавані все повертала. І обов'язково подивіться на Сомалі, Конго та ЦАР. Так, щоб приправити цю страву.

Це ваше майбутнє.

Ваше майбутнє буде приблизно таким.

Ну… Усі бажання мають виконуватися!

В добрий шлях.

Україна тепер переможе абсолютно точно

Україна тепер переможе абсолютно точно. Це без варіантів. Чому? Бо на фото – тероборона Білгорода. Ось так виглядає територіальна оборона неймовірної нафтової наддержави. І коли так виглядає тероборона будь-якого українського містечка, можна бути цілком упевненим — за пару місяців волонтери покинуть все та натягають їм найсучасніших броників та касок.

І можна бути так само на сто відсотків впевненим — жоден росіянин пальцем об палець не вдарить, щоб добути теробороні Білгорода хоча б шоломи.

Саме в цьому є неймовірна сила України.

Саме це і є ахіллесова п'ята оркостану.

Тобто, власне, розчавить фашизм тепер уже не одна Україна – весь світ. "Європейська бюрократія запрягає завжди дуже повільно. ЄС, ООН, ПАРЄ, ОБСЄ, всякі там Єврокомісії та інші — все це дуже забюрократизовані махини, яким дуже важко зрушити з місця. Щоб вся ця купа бюрократії просто почала працювати, потрібен рік, а щоб вона розігрілася та ввійшла в робочий режим — два. Дайте їй час. Їй треба віддуплитися. Вона довго розгойдується. Але розгойдується в результаті завжди"

Це я ще 2015-го написав.

Ваш Дід.

На повне розгойдування європейської бюрократії цього разу знадобилося вісім років. Але цього разу — розгойдалася так вже розгойдалася! Цей паровоз став на рейки, набрав хід, і зупинити його тепер можна буде тільки на кінцевій станції. У точці його призначення. Яка, як ми пам'ятаємо, називається "військовий та економічний обвал Росії".

Наш паровоз, уперед лети!

На Мавзолеї зупинка.

Ну і "Абрамс" теж.

Але все ж. Все ж. Ця дорога буде довгою. Цей паровоз не доїде до кінцевої за місяць, ні за два. Поки що тільки прокладаються рейки. І ті, по чиїй території вони прокладаються, будуть проти. Вони чинитимуть опір. І довбати цей паровоз своїми "Іскандерами".

Перемога не буде швидкою.

Перемога не буде легкою.

Обвалення економіки пізнає не лише Росія, а й Україна — і цього року Україна економічні втрати зазнає набагато сильніше за Росію.

До цього теж треба бути готовим.

Втім, це тема для окремого допису.

Але тим не менше. Як би там не було.

Перелом відбувся. Рубікон перейдено.

Підсумок тепер неминучий.

Ваш Дід.

Оригінал та реквізити для підтримки проекту "Журналістика без посередників"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі