У найвищих органах влади є люди, які діють в інтересах ворога

Принцип "не критикувати владу під час війни" корисний і всіляко його дотримуюся. Але червоні лінії мають бути

У той час як наші воїни віддають життя, захищаючи нас від навали нелюдів на фронті, деяким ворогам і колаборантам усередині країни, так виглядає, нічого як не загрожувало, так і не загрожує.

Рік тому НАБУ викрило на хабарі в $100 тис. брата голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка Юрія Зонтова.

Сьогодні виповнюється рік як на їхній спільній квартирі знайшли кешу на $5 млн.

Через тиждень виповниться рік як президент вніс невідкладний законопроєкт про ліквідацію цього суду, який регулярно ухвалює антиукраїнські рішення.

Нагадаю, одним з таких недавніх рішень було відкриття провадження за позовом Януковича до Верховної Ради щодо усунення його з поста президента і призначення справи на 16 лютого – першу можливу дату повномасштабного вторгнення Росії.

І хоч Рада під час війни неодноразово збиралася, цей "невідкладний" законопроєкт ніхто навіть і не думав розглядати.

"Це неможливо, існують непереборні обставини, щоб ОАСК зібрався і ухвалив це рішення", – каже у інтерв'ю заступник голови ОП Андрій Смирнов 4 квітня. Пан Андрій, нагадаю, за сумісництвом друг Андрія Портнова і донедавна адвокат залишків Партії регіонів. А ще пан Смирнов, будучи адвокатом, погрожував розправою Роману Ратушному, донедавна активісту, а тепер одному з бійців, які захищають Україну на фронті.

5 квітня ОАСК радісно повідомляє, що відновлює роботу в штатному режимі. А значить – ухваленню рішення про повернення Яника нічого не загрожує.

Йдемо далі.

Інший друг Портнова – антимайданівець Олег Татаров, за інформацією Центру протидії корупції, і далі продовжує роботу в Офісі президента і керує нашою системою правопорядку. Саме Татаров, кажуть колеги з ЦПК, допоміг втекти з України Медведчуку, Портнову і його сину. Він же, Татаров, усіляко намагався тут, в Україні, від імені ОП врятувати від санкцій активи руского олігарха Дерипаски, що ледь не зірвало накладення на останнього санкцій ЄС.

Татаров допоміг втекти з України Медведчуку, Портнову і його сину

А, ледь не забув.

ОАСК і його очільники, окрім того, що намагаються повернути Яника, постять у себе на "анонімному" Телеграм-каналі, скажімо так, дуже специфічний контент. В одному пості дуже в стилі РФ, синхронно з їхніми розстрільними списками "оголошують розшук" активістів і політиків і фактично заперечують факт агресії РФ, що є складом злочину. В іншому – в хамській формі фактично вимагають від президента здатися. Я вже не кажу про перепощування Телеграм-каналів, які РНБО прямо називають російськими.

У зв'язку з цим у мене два питання:

1. Яка практична користь мати під час війни в де-факто найвищому органі влади людей, які діють в інтересах ворога?

2. Що ще мають зробити "державники" з ОАСК, щоб їх нарешті ліквідували, тим більше, що цей суд "і так не працює"?

Вважаю, що принцип "не критикувати владу" корисний і всіляко його дотримуюся. Але червоні лінії мають бути, і це одна з них.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі