РФ виходить з Ради Європи. Ворог стріляє собі в обидві ноги

Якщо назад у темні віки – то повністю і безповоротно

РФ виходить з Ради Європи – організації європейських країн, які визнають верховенство права і гарантують основні права людини для своїх та інших громадян.

Скоріше за все, в РФ повертатимуть смертну кару й інші середньовічні практики, щоб намагатися втримати суспільні настрої.

Що ж, усе логічно. Якщо назад у темні віки – то повністю і безповоротно. До того ж, уже давно ніяка РФ не Європа.

Юридично це означає, що у випадку закінчення процедури виходу прийняттям в РФ окремого закону, на них з 31 грудня не поширюватиметься дія Статуту РЄ і Європейської конвенції з прав людини.

Російські громадяни не зможуть звертатися до Європейського суду з прав людини за захистом своїх прав.

Російські громадяни не зможуть звертатися до Європейського суду з прав людини за захистом своїх прав

Не зможе туди звертатися й Україна проти РФ. Але ми багато не втратили. До речі, наш представник в Раді Європи Борис Тарасюк ще 1 березня вимагав виключити звідти РФ.

А щодо міжнародних судових перспектив переживати теж не варто. Уже задіяні і ще будуть задіяні набагато потужніші міжнародні інструменти, зокрема Міжнародний кримінальний суд.

Тому гірше від цього тільки громадянам РФ, які не зможуть захистити своїх прав. Але це, здається, вже нікого не хвилює. І так само самій РФ – вона тепер не зможе негативно впливати на нас через ПАРЄ і інші механізми Ради.

З судовою реформою, до речі, теж має стати легше, бо чимало згубного впливу на неї ворог також робив саме через механізми РЄ.

Ворог традиційно стріляє собі відразу в обидві ноги. От і добре.

Нам же, навпаки, потрібно ефективно захищати і оборонятися, але при цьому не забувати про верховенство права і права людини.

Бо за них ми й боремося.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі