Що не так у мюнхенській промові Зеленського

Не втрачайте голову. Не дайте себе розвести

Вам сподобався виступ Володимира Зеленського у Мюнхені? Вас усіх розвели. На емоції.

Прочитав він текст не ідеально. На 4 з мінусом. Але текст був технологічно відмінний. Тому висновки:

1. Хто вам сказав, що в Офісі немає сильних професіоналів? Немає таких, хто працює на Україну. Але є ті, хто працює на Зе-команду і особисто на Зеленського. Просто зараз інтереси України і її президента співпадають. Поки від Путіна відіб'ємось. А далі наш захоче сам стати Путіним.

2. Нас зловили на занижених очікуваннях. Усі чекали іспанського сорому. А Зеленський лише кілька разів запнувся. Молодець. Може, він стане тепер відмінником? Не стане. Не завжди можна по шпаргалці.

Зараз інтереси України і її президента співпадають. Поки від Путіна відіб'ємось. А далі наш захоче сам стати Путіним

3. Заготовочки. От від початку. Зал почав аплодувати, коли він вийшов. Це завело і його. Бо аплодисментозалежний.

Але ті хто писали, знали, що аплодуватимуть. Не Зеленському, а нації. Але Зеленський втягнув аплодисменти у себе і піймав кураж. І сказав усім: "Дякую, сподіваюся, що це ви не мені аплодуєте, а Україні і українським солдатам".

Якщо ви йому повірили – ви в категорії наївних.

Він в душі знає, що аплодують йому.

Так само він кілька разів сказав у стилі нарциса, щоб усі говорили про його виключну роль в історії.

Наприклад: "Два роки тому я підписав закон". Диявол у дрібницях: не уряд розробив, не суспільство вимагало, не експерти погодили, не Рада прийняла, а я підписав.

І так ви самі трішки повірили у його велич. Бо зміг же. Тяжко підписував.

4. Сам текст промови написаний композиційно добре. З майже 20 хвилин виступу 80% – емоції. Запаковані у діточок, які йшли не в НАТО, а в школу, а по ним стріляють. А у кінці про дочок вбитого розвідника.

І він видушив сльозу у тисяч людей. А це ж заготовка. Це технологія. А він – актор.

Але хтось із тих, хто вчора вже не вірив Зеленському, сьогодні думає: "Він таки мій президент".

5. Увага! Найголовніший висновок. Він розвів усіх нас – на нашому бажанні визнання як нації. Він сказав те, що ми хотіли почути: Україна – не буфер між Заходом і Росією. Україна частина Заходу і його щит перед Мордором.

Він розвів усіх нас – на нашому бажанні визнання як нації. Він сказав те, що ми хотіли почути: Україна – не буфер між Заходом і Росією. Україна частина Заходу і його щит перед Мордором

Ми ж хочемо цього визнання? Так, дуже! Ми бідніші за вас, європейці, бо ми тут за всіх віддуваємося. І це наше щире переконання. Усіх патріотів. І відчуття наше до деяких країн і націй, як у фронтовика до штабних: "Або розслаблені, або взагалі зрадники".

Ось де нас усіх підловив штаб Зеленського. Багато хто йому вже і "вагнерівців" пробачити готовий. Бо голосно сказав те, що ми усі думаємо.

Але ж це був монолог. І Зеленський не почув того, що про це думають у Європі і за океаном.

"А ми читали одні книжки?" – питає Зеленський у залу.

Ні, пане президенте, різні. Вірніше, ви не читали. Тому що ментальність влади Зеленського ближча до Путіна, ніж до Європи.

Бо НАТО і Євросоюз – це клуб. Закритий клуб. Туди не пускають з немитою шиєю.

Туди не можна тій нації, яка дала себе обдурити і нею тепер правлять ті, хто краде на "Великому будівництві". І відкати з доріг і дитсадків.

Де державні канали "Дом" і "Рада" обслуговують владу, раз не вийшло підім'яти "Суспільне".

Де Коломойського ніколи не ганятимуть. Бо "1+1" співають осанну.

В НАТО нас не візьмуть, поки не буде у нас правосуддя. І справедливості. Поки Татаров і Венедіктова. Поки Костя Кулик може тут поновитися на роботі. А нам скажуть, що це не Татаров постарався, а суд вирішив.

Поки рускіє шпіони, як Деркач, тут почуваються спокійно. Поки Шуфричі по телеканалах стрибають і не бояться вигребти.

І головне. У Євросоюз, як у доросле кіно, не пускають до 16+. Нація спочатку має навчитись не вибирати яскраві дорогі погрємушки замість добротних і потрібних речей.

У Євросоюз, як у доросле кіно, не пускають до 16+

Поки у нас вибирають Зеленського 73% – ще пів біди. Хоча "хуже ж не будет" – це про недозрілих людей. Вибрати піаніста без команди і думати, що він справиться, це по-дитячому.

Але гірше те, що і зараз кожен четвертий готовий за нього проголосувати. Куди брати дитячий колектив, де досі не помітили, що король голий?

І він нарцис. Нації, які обирають на вільних виборах нарцисів-підлітків – непотрібні Європі. Бо ви ж таких і у євроструктури навибираєте.

Тож Україну хтось поважає за захист Європи. А хтось не розуміє нашого вкладу і нашої місії. І нашої війни. Як ми мало помічаємо війни десь поза нами – у Сирії чи Афганістані.

Ми україноцентричні, як і усі підлітки. Наївних повно по всьому світові. Але у Європі хоча б вибирають розумних в парламенти і уряди. А у нас?

Головний висновок: мало бути щитом Європи, щоб нас узяли в елітний клуб.

Гусар має бути хоробрим в бою. Але і на балу він має виглядати гусаром. Щоб не соромно було усім за нього.

А то візьме і вжарить на піаніно по-гусарськи. Він же нарцис. І профан. Профан навіть не зрозуміє, де злажав. А просто образиться на дорослих. Бо не зрозуміли його, сердешного.

Йому не зрозуміти. Але ж ми не наївні, так?

Не втрачайте голову. Не дайте себе розвести.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі