Телячі щічки – страва з ресторанного меню, яку надзвичайно легко готувати
Безпрограшна в будь-якій ситуації, оригінальна і дуже смачна
"Щічки, щічки", – таке я часто чую від дітей, коли запитую їх, що їм приготувати.
Страва з ресторанного меню надзвичайно легка в приготуванні. Абсолютно безпрограшна в будь-якій ситуації, оригінальна і дуже смачна. Тому її можна приготувати як на свято, так і на звичайну сімейну вечерю.
Перше питання, яке у вас виникає, де купити телячі або яловичі щічки. Я купую в магазині "Ріжки та ніжки" або на ринку "Столичний". Якщо вас занесло на ринок, то попросіть м'ясника зачистити щічки від плівок. Коли я вперше їх купила, то не задумалась над цим і промудохалась із зачисткою кілька годин.
Ціна цього продукту нижча за телятину і яловичину.
Інгредієнти:
телячі або яловичі щічки – 1 кг
борошно – 5-6 столових ложок
морква – 1 шт.
цибуля – 2 шт.
стеблева селера – 2
часник – 3 зубки
мелений коріандр
100 г сухого білого або червоного вина (можна обійтись без нього)
олія
сіль на смак
вода
Приготування:
1. Щічки розрізати на великі шматки, обваляти в борошні, обсмажити на сковорідці з усіх боків на олії.
2. Перекласти їх в каструлю.
3. Нарізати всі овочі і теж обсмажити.
4. Овочі відправити до щічок, влити вино, вкинути спеції.
5. Додати води аби вона покрила щічки.
6. Тушкувати 3,5-5 годин на маленькому вогні. Все залежить від м'яса: яловичу щоку треба довше тримати на плиті.
Тушкувати 3,5-5 годин на маленькому вогні
7. Після того, як щічки приготуються дістаньте їх з каструлі, а овочі перебийте блендером. Поверніть щічки до соусу і закип'ятіть.
Коли я вчилась готувати щічки, передивилась чимало відео, де шефи стверджують, що тушкують їх 40-45 хвилин. Але! При такому таймінгу, вони тверді. В нашій родині люблять, коли м'ясо в цій страві розпадається на волокна. Тоді щічки ніжні і м'якенькі.
Смакує найкраще до картопляного пюре.
Якщо не любите борошно, не використовуйте його. Щічки обсмажте на сковорідці-гриль.
Дуже зручно готувати томлені телячі ( яловичі) щічки в мультиварці.
Коментарі