Порошенка не арештували. Здоровий глузд переміг

Ворог все ще біля воріт

Здоровий глузд переміг. У Печерському суді. Звучить як фантастика. Але це так.

Суд відпустив п'ятого президента Петра Порошенка під особисте забов'язання. Фактично, закривши цим тему державної зради.

І не важливо, чому це сталося. Чи то суддя вирішив, що не хоче бути крайнім, та й у Ростові нема на що дивитись. Чи то у владних кабінетах вирішили, що ця історія їм тільки шкодить. Чи хтось із західних партнерів нарешті зміг перекласти на добру українську (чи російську) власне обурення з того приводу, що не варто займатися внутрішніми зведеннями рахунків, коли ворог стукає у двері "іскандерами". Коли панікують інвестори. Коли західний світ здригається від заголовків у пресі.

Важливо, що нарешті це сталося.

Бо дуже важко нашим партнерам з Вашингтона сколочувати коаліцію на захист України, коли сама Україна займається бозна-чим. Коли картинка телеканалів показує розбрад.

Дуже важко захищати форпост демократії, де починає бродити примара політичних переслудувань. А якщо ми не демократична країна, то навіщо нас захищати? Західний світ – це, перш за все, про цінності.

Дуже важко переконувати європейців поступитися власними інтересами заради України у той час, коли українські можновладці ставлять свої інтереси понад усе, зокрема, вище за єдність держави.

Важко переконувати європейців поступитися власними інтересами заради України у той час, коли українські можновладці ставлять свої інтереси понад усе

Дуже важко нашим друзям з Лондона було б переконувати тих самих німців, що Україні потрібна зброя для протидії російській агресії у той час, коли в Києві цю агресію не помічають і на неї не зважають.

І ми не знаємо, що в голові у Путіна. Але маємо бути готові до всього. І зараз єднатися проти загрози з боку божевільного набагато легше. Як і легше побудувати міцну коаліцію.

Це не означає, що у Печерському суді ми перемогли Путіна. Ні, ворог все ще біля воріт. Але зараз ми точно стали сильнішими перед обличчям загрози з Кремля.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі