Ділюся секретами, як приготувати меренговий рулет з ягодами

Ви точно здивуєте рідних і друзів цим десертом

"Доню, ну ти добряче курей налякала. Ти ж сказала, що ніякого з них толку, грозилась перерізать, бо яйця купуєш. Почали нестися, уявляєш? То тепер печи "видумочку" якусь з тих яєць", – радісно зустріла мене мама Романа.

"О! Меренговий рулет! Якщо зіпсую, то не так шкода буде", – блимнуло в моїх думках.

Зразу хочу всіх заспокоїти: не бійтеся ви так того страшного слова "меренга". Насправді, нічого страшного в цьому рецепті нема. Я теж тривалий час думала, що такий десерт – це вершина кулінарної майстерності. І боялася до нього підійти.

Я відкрию деякі секрети і вам вдасться відтворити цю "солодку хмаринку".

Інгредієнти:

Для коржа:

200 г білків (у мене з 5 яєць)

дрібка солі

350 г цукру

2 столових ложки лимонного соку

15 г кукурудзяного крахмалу

жменька мигдальних пластівців

Для начинки:

200 г маскарпоне

50 г цукрової пудри

200 г вершків 33%

400 г свіжих ягід ( полуниця, чорниця, малина)

Приготування:

1. Яйця мають бути холодними, з холодильника. Обов'язково білки зважте на кулінарних вагах. В десертах точність - запорука успіху. Має бути 200 г білків. Білки треба збити з дрібкою солі міксером на низькій швидкості. Повільно додати 350 г цукру, а швидкість збільшити до середньої. Працювати міксером 10-20 хвилин поки цукор повністю не розчиниться.

2. Додайте 2 ст. л. лимонного соку і 15 г кукурудзяного крахмалу, продовжити збивати суміш на низькій швидкості міксеру. Працюйте до однорідної маси.

3. Виставте духовку на 200 градусів, хай прогрівається.

4. Противень застеліть пергаментом. Увага! Він має бути хорошої якості і гладким, інакше потім цю меренгу зубами не віддерете.

5. На пергамент виложіть меренгу, розрівняйте її лопаткою. Посипте згори мигдальними пластівцями.

6. Ставте противень в духовку і зразу прикручуйте температуру до 160. Випікати потрібно близько 20 хвилин до трохи золотавої скоринки в режимі "верх-низ".

7. Дістаньте меренгу, накрийте ще одним листом пергаменту і решіткою. Переверніть. Мигдальні пластівці мають бути знизу. Дайте мерензі охолонути, інакше рулет розмокне.

Дайте мерензі охолонути, інакше рулет розмокне

8. Підготуйте начинку: 200 г маскарпоне, 200 г вершків і 50 г цукрової пудри збити міксером. Крем має бути не рідким, якщо можна на ньому малювати пальцем - це воно.

9. Крем викласти на меренгу.

10. Згори викласти ягоди. Якщо використовуєте полуницю, то бажано порізати. Смачно буде і асорті свіжих ягід. Як показав досвід, краще брати свіжі ягоди, із заморожених – трохи розквасня виходить, Смачно, але бракує естетики і вибуху соку з ягідної оболонки.

11. Скрутіть рулет і відправте його в холодильник на пару годин настоятися. Нічим не накривайте, інакше скоринка не буде хрумкотіти.

12. Рулет може зберігатися 2-3 дні в холодильнику. Але навряд чи йому повезе… З'їсте швидше.

Цей десерт виходить недешевим через маскарпоне, вершки і ягоди. Хоча в ягідний сезон буде значно дешевшим.

Меренговим рулетом ви точно здивуєте рідних і друзів. "Видумочка" - така повітряна і святкова", – сказала свекруха. І додала: "Все-таки добре, що кури свої".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі