Чому лічі варто включити у раціон

Фрукт практично не має протипоказань до вживання

Лічі – не зовсім звичний для нас фрукт. Він росте переважно у країнах Азії, Америці та Африці. Належить до сімейства сапіндових. Але все ж таки його можна зустріти на полицях наших супермаркетів.

Смак лічі яскравий і незвичайний, нагадує ананас та суницю.

Хімічний склад лічі включає вітаміни В1, В2, В4, В6, В9, К, Е і РР, а також мінерали: калій, кальцій, магній, цинк, селен, марганець і залізо. Проте вміст їх у лічі дуже незначний. З усіх вітамінів та мінералів за вмістом виділяються вітамін С, якого в ньому – 71,5 мг, за щоденної добової потреби від 70 до 100 мг. А також мідь – її близько 15% від добової потреби в 100 г плода. Крім того, лічі містить поліфеноли, які захищають клітини організму від ушкоджуючої дії токсичних сполук.

Плід містить велику кількість води та простих вуглеводів, невелику кількість харчових волокон, білків та жирів.

За рахунок великого вмісту вітаміну С і поліфенолів у м'якоті плода, його рекомендують вживати людям із серцево-судинними захворюваннями, при високому рівні холестерину в крові та анемії.

Рекомендують вживати людям із серцево-судинними захворюваннями, при високому рівні холестерину в крові та анемії

Лічі практично не має протипоказань до вживання. Не слід його їсти тільки тим людям, які мають індивідуальну непереносимість плода, алергічну реакцію, підвищену кислотність.

Добова норма лічі на день для дорослих становить 10-12 шт., а для дітей 3-5 шт.

Пам'ятайте, все добре, що в міру.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі