Переговори між Байденом і Зеленським. На що варто звернути увагу

Схоже, що США братимуть активнішу роль у переговорах щодо Донбасу

Зверну увагу, що переговори між Байденом та Зеленським тривали півтори години. Це трохи менше (на півгодини), ніж переговори Байдена з Путіним. Очевидно, що розмова була дуже докладною. Як і очікувалось, під час розмови обговорювалися (судячи з перших повідомлень) не лише підсумки переговорів між Байденом та Путіним, а й хід реформ в Україні, зокрема реалізації антикорупційної політики (враховуючи санкції США проти двох українських громадян). 9 грудня, до речі, був міжнародний день боротьби із корупцією. Тож на дати реагують не лише у нас.

Як ця розмова вплине на переговори щодо Донбасу, аналізуватимемо після того, як отримаємо додаткову інформацію. Очевидно одне, переговорний процес активізується.

Наступного тижня Зеленський зустрінеться у Брюсселі з президентом Франції Еммануелем Макроном та новим канцлером Німеччини Олафом Шольцем. І, схоже, що США братимуть активнішу роль у переговорах щодо Донбасу. А ось у якому форматі, ми побачимо дещо пізніше.

І ще одна показова деталь.

Очевидно, не випадково саме під час розмови Байдена та Зеленського російські ЗМІ почали розганяти провокаційну новину про те, що український військовий корабель нібито хоче незаконно прорватися через Керченську протоку.

Фейки з російського боку це вже не просто звичний для нас прояв гібридної війни, це тепер і спосіб підриву переговорного процесу

Насправді йдеться про пошуково-рятувальне судно, яке виконує в Азовському морі свою безпосередню роботу, а не військові завдання. І це при тому, що згідно з українсько-російським договором про статус Азовського моря наше судно нічого не порушувало. Але російська сторона свідомо та провокаційно розжарювала пристрасті. Фейки з російського боку це вже не просто звичний для нас прояв гібридної війни, це тепер і спосіб підриву переговорного процесу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі